Ce restricții au românii de Crăciun și Revelion. Raed Arafat a făcut anunțul momentului VIDEO

Ce restricții au românii de Crăciun și Revelion. Raed Arafat a făcut anunțul momentului VIDEO
Ce restricții vor avea românii de sărbători

În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgenţă de joi, Raed Arafat a anunțat că începând din 14 decembrie starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile. Așadar, sărbătorile de iarnă din acest an vor fi celebrate de români cu restricții. Se vor aplica aceleași reguli ca și până acum, iar cea mai importantă fiind circulația după ora 23:00 doar cu un motiv întemeiat.

Ce restricții au românii de Crăciun și Revelion

În contextul limitării răspândirii noului coronavirus, secretarul de stat a precizat că a fost adăugată o măsură nouă.

”În vederea limitării răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea și desfășurarea activității operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi, se realizează în condițiile stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri” a precizat Raed Arafat.

Arafat a vorbit despre ce urmează în perioada sărbătorilor, precizând că de Crăciun și Revelion vor fi în vigoare aceleași măsuri ca și până acum. Așadar, nu vor fi organizate petreceri în stradă în noaptea anului nou.

„De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care va întâlniți”, a spus Raed Arafat.

Cum vom petrece sărbătorile de iarnă

Întrebat ce se va întâmpla totuși în noaptea dintre ani, dacă românii vor putea ieși măcar în fața casei sau a blocului, Raed Arafat a răspuns:

”Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Petreceri în stradă, nu. Pârtiile sunt deschise dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor, la restaurante, hoteluri, distanțarea fizică.

Nu vor fi festivități. Putem să punem multe ipoteze. Regulile sunt clare. Cei care vor intra în contact cu mai multe persoane se pun pe ei în pericol, recomandarea este să se evite aceste acțiuni”, a spus Raed Arafat, făcând referire la posibilitatea ca oamenii să poată ieși la miezul nopții pe stradă.

Totodată, secretarul de stat a anunțat că stațiunile de schi vor fi deschise, inclusiv telecabina dar cu număr redus de persoane, iar rezervările pentru vacanțe vor fi permise permise, însă cu respectarea regulilor din starea de alertă.

În privința colindatului de Crăciun, Raed Arafat spune că pot merge 3 persoane, însă sfătuiește să fie evitat, deoarece mersul din casă în casă crește riscul de infectare cu noul coronavirus. Despre tăiatul porcului, el a afirmat că nu este ”scris nicăieri” că această activitate este interzisă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI