Luna albastră apare în această seară. Fenomenul bizar care mai are loc abia peste 3 ani

Luna albastră apare în această seară. Fenomenul bizar care mai are loc abia peste 3 ani
Ce înseamnă, de fapt, Luna Albastră şi de ce are loc odată la 3 ani

În noaptea de 31 octombrie, cerul va fi luminat de o Lună Albastră sau de Luna Vânătorului, cum îi spun americanii. Conform specialiştilor de la NASA, fenomenul are loc odată la 3 ani şi va putea fi văzut de mai toţi oamenii de pe Planetă.

Ce este Luna Albastră, fenomenul care va avea loc în această seară

Termenul “Luna Albastră” este folosit atunci când avem două luni pline în decursul a unei luni calendaristice. Anul acesta, astrul a avut această caracteristică pe 1 octombrie, iar fenomenul se va repeta în seara de 31 octombrie. Specialiştii NASA, însă, vă sfătuiesc să nu vă aşteptaţi la o lună de culoare albastră, pentru că numele i-a fost atribuit din greşeală, în 1946, în publicaţia Sky and Telescope.

“Lunile pline apar, de obicei, odată la 29 de zile. Cum cele mai multe luni calendaristice au 30 sau 31 de zile, este posibil ca acest fenomen să aibă loc de două ori în aceeaşi lună, dar mai rar. Asta se întâmplă, în principiu, o dată la 2 sau 3 ani.

Nu încercaţi să surprindeţi astrul cu telefonul mobil şi nici nu vă aşteptaţi la culori spectaculoase”, scriu cei de la NASA, conform Mirror.co.uk.

Următoarele Luni Albastre vor putea fi văzute pe 31 august 2023, pe 31 mai 2026 şi pe 31 decembrie 2028. Din păcate, de data aceasta, astrul nu va fi unul atât de mare ca în alţi ani pentru că acesta se află momentan la cea mai mare distanță de Pământ (peste 405.000 km). În medie, Luna orbitează la o distanță de aproximativ 385.000 de kilometri de planeta noastră.

Ce înseamnă, de fapt, Luna Albastră şi de ce are loc odată la 3 ani
Ce înseamnă, de fapt, Luna Albastră şi de ce are loc odată la 3 ani

Când vor putea românii să vadă Luna Albastră

În ceea ce priveşte România, Luna Plină va putea fi văzută astăzi, 31 octombrie, la ora 16:49. Pentru ca satelitul natural să fie învăluit într-un halou albastru, atmosfera terestră ar trebui să conţină cantităţi mari de fum. O astfel de Lună a putut fi văzută în 1980, după ce vulcanul Mount St Helens din Washington (SUA) a erupt, dar şi în 1991, imediat după erupţia lui Pinatubo din Filipine.

Fenomenul are un impact important din punct de vedere astrologic. Conform specialiştilor în zodii, Mercur retrograd aduce dificultăți în comunicare și tensiuni în relațiile cu cei din jur. Mai mult, alinierea cu Uranus va produce schimbări bruște, neașteptate, menite să scoată zodiile din zona de confort.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI