Lumina bizară de pe cerul Australiei. Ce se întâmpla pe pământ, chiar sub ea FOTO

Lumina bizară de pe cerul Australiei. Ce se întâmpla pe pământ, chiar sub ea FOTO
Lumina bizara de pe cerul Australiei. Ce se intampla pe pamant, chiar sub ea

Imagini incredibile au fost surprinse în nordul orașului victorian Mildura din Australia, unde trecătorii au zărit lumini spectaculoase și viu colorate pe cerul înstelat. Ce teorii au oamenii de știință care au studiat fenomenul bizar. Nici vorbă de ocupații extraterestre.

Fenomen ciudat pe cerul din Australia

În seara zilei de miercuri, 20 iulie, locuitorii orașului australian Mildura au fost martorii unui adevărat spectacol cu lumini roz pe cer. Culorile vibrante au captat atenția spectatorilor, care nu și-au putut crede ochilor, când văzduhul a fost aprins precum o torță.

„A fost foarte bizar!”, a spus Tammy Szumowski.

„Am vorbit la telefon cu mama mea, iar tatăl meu spunea că lumea se sfârșește.”

Deși mulți au crezut că ar fi vorba de o posibilă invazie a extratereștrilor, explicația cercetătorilor ar fi fost mult mai simplă. Compania farmaceutică Cann Group a confirmat că luminile veneau de la unitatea locală de canabis medicinal, unde jaluzelele au fost lăsate deschise.

„Plantele de canabis necesită spectre diferite de lumină pentru a le încuraja creșterea. O lumină cu spectru roșu este adesea folosită. În mod normal, instalația ar avea jaluzele care se coboară noaptea și, în viitor, vor bloca aceste lumini.”, a spus Rhys Cohen, manager senior de comunicare la Cann Group Ltd., potrivit publicației The Guardian.

Membra federală pentru Mallee, medicul Anne Webster, conducea în drum spre casă, în întuneric, când a observat luminile strălucitoare de pe cer.

„Am crezut că e ciudat. Nu există niciun oraș acolo… Ce este? Când am înțeles că site-ul de procesare Cann este acolo – dar tot era prima dată când vedeam acea strălucire roz. A fost destul de ciudat.”, a declarat specialistul.

Cann Group Ltd a fost prima companie australiană care a obținut licențe pentru cultivarea canabisului în scopuri medicinale și de cercetare.

Luminile verzi care au apărut pe cerul din Statele Unite ale Americii

La începutul lunii iulie, un fenomen similar a avut loc în Dakota de Sud, Statele Unite ale Americii, când o furtună puternică a provocat apariția unor lumini verzi strălucitoare pe cerul înnorat.

„Particulele de apă, respectiv gheață din furtunile cu adâncime substanțială și conținut de apă vor împrăștia în primul rând lumina albastră.

Când lumina roșiatică împrăștiată de atmosferă luminează picăturile albastre de apă/gheață din nor, acestea vor părea să strălucească în verde.

Este nevoie de o cantitate enormă de conținut de apă în nor pentru a obține această culoare, ceea ce înseamnă de obicei că o cantitate substanțială de gheață trebuie să fie prezentă.

Acest fenomen este de obicei un semn vizual de avertizare că furtuna este capabilă să producă grindină foarte mare.”, a explicat meteorologul NWS Cory Martin, pe Twitter.