Furtună verde în America. Cum explică specialiștii cerul verde ca celebrul Hulk

Furtună verde în America. Cum explică specialiștii cerul verde ca celebrul Hulk
Fenomen meteo ciudat in SUA

O furtună verde a avut loc în America. Cerul plin de nori a căpătat brusc o culoare nemaivăzută, în toiul unei furtuni puternice cu tunete, fulgere și grindină, care s-a înregistrat în statul american Dakota de Sud. Cerul a avut mai întâi o nuanță albastră, după care s-a schimbat brusc în verde. Cum explică specialiștii cerul verde ca celebrul Hulk.

Fenomen ciudat pe cerul SUA. În timpul unei furtuni, cerul s-a făcut dintr-o dată verde

O furtună așa cum nu s-a mai văzut până acum a avut loc în SUA, în statul Dakota de Sud, unde cerul s-a făcut deodată verde aprins. Meterorologii au o explicație pentru acest fenomen nemaivăzut.

Lumina de sub un front puternic de nori e albastră, iar în combinație cu lumina roșiatică a soarelui la apus, s-a transformat în acest verde spectaculos, exact ca culoarea lui Hulk.

„Particulele de apă, respectiv gheață din furtunile cu adâncime substanțială și conținut de apă vor împrăștia în primul rând lumina albastră. Când lumina roșiatică împrăștiată de atmosferă luminează picăturile albastre de apă/gheață din nor, acestea vor părea să strălucească în verde.

Este nevoie de o cantitate enormă de conținut de apă în nor pentru a obține această culoare, ceea ce înseamnă de obicei că o cantitate substanțială de gheață trebuie să fie prezentă. Acest fenomen este de obicei un semn vizual de avertizare că furtuna este capabilă să producă grindină foarte mare”, a explicat meteorologul NWS Cory Martin, pe Twitter.

Alte fenomene ciudate. Ploaia cu broaște

Pe de altă parte, lumea a auzit și de fenomene meteo mai ciudate. Un astfel de exemplu este ploia acu broaște, șerpi și pești.

Acest fenomen s-a manifestat din California până în India. Specialiștii consideră că tornadele și trombele marine sunt principalele cauze pentru acest fenomen mai mult dcât ciudat. Curenții puternici a trombei marine ridică mari cantități de apa din lacuri, mări sau oceane cu tot cu viețuitoarele din ele.

Zăpada roșie

Un alt fenomen ciudat este zăpada roșie. S-a întâlnit destul de des fenomenul de precipitații colorate. Specialiștii au identificat în picăturile de apă și fulgii de zăpadă nisip și praf din zonele aride (deșertul Sahara), particule vulcanice și chiar particule poluante provenite de la diferite obiective industriale.

Toate acestea au fost duse la distanțe foarte mari de către curenții atmosferici, au ajuns în nori, iar în condiții favorabile precipitațiile s-au întors pe pământ fie sub forma de grindină fie sub formă de fulgi de zăpadă.

Misterul fulgerelor globulare

Dacă fenomenele ciudate de mai sus nu mai sunt de mult o enigmă pentru oamenii de știință, nu același lucru se poate spune și despre fulgerele globulare. Acestea apar în timpul furtunilor și sfârșesc printr-o explozie violentă. Până acum nu s-a găsit nicio explicație știintifică pentru „mingile de foc”.

Soarele triplu

Soarele triplu sau soarele înconjurat de un inel luminos nu este altceva decât fenomenul de halo, un fenomen optic care se produce în jurul soarelui. Fenomenul se datorează faptului că lumina este refractată de fragmentele înghețate din nori.

Haloul are mereu aceeași dimensiune din cauza simetriei hexagonale a cristalelor de gheață, potrivit cercetătorilor. Daca concentrația de cristale de gheață din atmosferă este mare, atunci haloul este unul intens, iar soarele apare înconjurat de încă 2 sau 3 copii, care sunt numiti „cainii de pază ai Soarelui”.