Lovitură scumpă pentru Gigi Becali. Cui trebuie să îi dea 279.000 de euro. Instanța a decis

Lovitură scumpă pentru Gigi Becali. Cui trebuie să îi dea 279.000 de euro. Instanța a decis
Gigi Becali trebuie să achite o sumă importantă către un club din Liga 1

Lovitură scumpă pentru Gigi Becali. Patronul FCSB l-a vândut pe Olimpiu Moruțan, în august, la Galatasaray, pentru 3,5 milioane de euro. Jucătorul de 22 de ani fusese adus de la FC Botoșani în vara lui 2018, clubul patronat de Valeriu Iftime oprindu-și 9 % dintr-o viitoare vânzare. Gigi Becali nu a fost de acord să plătească suma ce-i revenea clubului moldovean, așa că litigiul s-a decis la Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor, din cadrul FRF.

Lovitură scumpă pentru Gigi Becali. Cui trebuie să îi dea 279.000 de euro

Lovitură scumpă pentru Gigi Becali. Patronul FCSB a reușit, în august, să-l vândă pe fotbalistul de 22 de ani la Galatasaray, în Turcia. Gigi Becali a anunțat la acea vreme că Olimpiu Moruțan a fost vândut la Galatasaray pentru 3,5 milioane de euro, parte fixă, plus bonusuri, Din suma de transfer, 9% îi revin clubului FC Botoșani, de unde a fost adus Moruțan la FCSB.

Între timp, Gigi Becali a primit încă 600.000 de euro de la Galata, pentru atingerea unuia dintre bonusurile stipulate în contract, atacantul jucând peste 15 partide în tricoul echipei din Istanbul. Dar latifundiarul nu a fost de acord să achite procentele cuvenite celor de la Botoșani din suma totală încasată.

„Eu am discutat ceva cu domnul Becali, stabilisem niște lucruri, dar în final tot la Comisie am rămas cu procesul. Eu nu am mai ieșit public să îl atac pe dânsul sau să vorbesc de acest conflict. Domnul Becali are să ne dea peste 300.000 de euro, dar într-un final a spus că ne dă sub 200. 000 de euro, ceea ce mie nu mi-a convenit”, a declarat Valeriu Iftime, finanțatorul botoșanenilor.

Cui trebuie să îi dea 279.000 de euro. Instanța a decis

Până la urmă, Gigi Becali a devenit bun de plată. Conform ProSport, FC Botoșani a câștigat procesul cu FCSB la Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF, iar latifundiarul trebuie să achite o sumă importantă omologului său Valeriu Iftime pentru transferul lui  Moruțan la Galatasaray.

Potrivit sursei citate, Comisia a decis că Becali trebuie să plătească 279.000 de euro plus TVA pentru cele 9% pe care Iftime le avea dintr-un ulterior transfer. Suma a fost calculată inclusiv cu bonusul de 600.000 de euro primit de FCSB pentru că Moruțan a evoluat în cel puțin 15 meciuri. În plus, miliardarul FCSB mai trebuie să trimită către Botoșani și 41.789 de euro, dar fără TVA, reprezentând contribuția de solidaritate din aceeași afacere.

Pe lângă acești bani, FCSB trebuie să achite și costurile de judecată plus onorariul avocatului părții care a câștigat procesul. Clubul patronat de Gigi Becali a făcut recurs, dar șansele să câștige sunt infime, gestul fiind mai degrabă o amânare a plății până la următorul termen.