Lovitura grea pe care o pregătește Ludovic Orban! “Încă mai au timp să-și scrie demisiile după alegeri”

Lovitura grea pe care o pregătește Ludovic Orban! “Încă mai au timp să-și scrie demisiile după alegeri”
Lovitura grea pe care o pregătește Ludovic Orban

În prima parte a zilei de vineri, premierul Ludovic Orban se întâlnea cu ambasadorul SUA Hans Klemm, iar seara l-a găsit la Pitești, anunțând ”război” prefecților. Ce lovitură pregătește președintele PNL?

Lovitura grea pe care o pregătește Ludovic Orban

Vineri dimineață, premierul Ludovic Orban a avut o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, și cu Abigail Rupp, adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA la București. Mai devreme, imediat după învestire, președintele PNL s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu ambasadorul american, alături de Terri Sewell, membru al Camerei Reprezentanților din Congresul de la Washington.

La acea vreme, cele două părți implicate au convenit aprofundarea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic între SUA și România în toate dimensiunile sale, accentul punându-se pe domeniile militar și securitate. De asemenea, premierul a subliniat deschiderea spre dialog a Guvernului României, pentru a asigura un mediu stabil și atractiv investitorilor.

”Îi batem de le sună apa în cap cu prefecții lor”

Deschis către dialog nu este și când vine vorba despre prefecții și subprefecții numiți în timpul guvernării PSD. Mai mult, Orban a anunțat, vineri seară, în cadrul unei întâlniri cu membrii organizației PNL Argeș, desfășurată la Pitești, că toți vor fi schimbați după turul al doilea al alegerilor prezidențiale, potrivit Agerpres.

„Acum i-am lăsat pe prefecţi să organizeze alegerile, că dacă ne apucam să schimbăm prefecţii, imediat ne-ar fi acuzat (…). Îi batem cu prefecţii lor şi îi batem de le sună apa în cap cu prefecţii lor”, a spus”, Ludovic Orban.

”În funcțiile de conducere să ajungă cei mai bun oameni”

Oficialul a informat că vor avea loc modificări și la conducerile instituțiilor din județe și a subliniat că toate funcțiile trebuie să fie ocupate de oameni competenți.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Vineri, 22 noiembrie 2019

„În privinţa celorlalte instituţii care funcţionează la nivel judeţean, v-o spun foarte clar, ‘depesedizarea’ e necesară, dar pe de altă parte, înlocuirea lor nu trebuie să se facă pe alte criterii decât de profesionalism, de corectitudine, de ocupare a poziţiilor publice ca urmare a unor concursuri drepte, transparente, care să permită ca în funcţiile de conducere să ajungă cei mai buni oameni”, a completat Orban.