Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru români! Cu cât ar putea crește salariul minim pe economie

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru români! Cu cât ar putea crește salariul minim pe economie

Premierul Ludovic Orban a anunțat ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie. Vestea este una de o importanță deosebită pentru români, mai ales că ar putea urma și creșteri la nivel salarial. Guvernul va lua o decizie cu privire la aceste schimbări, până la finele săptămânii în curs.

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru români

Anunțul în ceea ce privește creșterea salariului minim pe economie a fost făcut chiar de către primul ministru, Ludovic Orban. Vestea a venit direct pe pagina de Facebook a noului Executiv. Totodată, premierul a mai precizat și despre ce procent este vorba, cu care ar putea crește aceste venituri pentru locuitorii țării noastre. Este vorba despre o creștere de 7,2%, anunțată de către premierul Orban, în urmă cu puțin timp, în a doua parte a zilei de marți. Anunțul a fost publicat pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României.

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru români! Cu cât ar putea crește salariul minim pe economie
Premierul Orban a anunțat cu cât va crește salariul minim pe economie, în această marți

”În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflaţiei, indicele de creştere a preţurilor de consum şi indicele de creştere a productivităţii, salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Cu cât ar putea crește salariul minim pe economie?

La începutul săptămânii, Ludovic Orban a mai anunţat că Guvernul dorește să adopte o hotărâre pentru majorarea salariului minim brut pe ţară, până la sfârşitul luni în curs. Premierul a mai precizat și că nu poate fi vorba de mai multe variante de salariu minim în funcţie de studii.

„Am primit pe masă o analiză şi aşteptăm finalizarea studiului de impact. Mâine din câte ştiu eu este convocat consiliul tripartit pentru o primă discuţie. Vom veni cu analiza noastră şi evident cu nişte propuneri între marje referitor la creşterea salariului minim. Evident trebuie să ţinem cont de factori obiectivi şi anume indicele de creştere a productivităţii, de creştere a salariului mediu brut, de rata infaţiei dar în acelaţi timp trebuie să ţinem cont şi de impactul pe care poate să-l aibă creşterea salariului minim asupra profitabilităţii companiilor în mai multe ramuri în care sunt mulţi angajaţi pe salariul minim, astfel încât creşterea salariului cu forţa de muncă să nu afecteze profitabilitatea în ramurile respective. (…) Până la sfârşitul lunii vrem să dăm hotărârea de Guvern referitoare la salariul minim”, declara Ludovic Orban, luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI