Ludovic Orban, pe șantierul Magistralei 5. Premierul a spus când va fi gata metroul din Drumul Taberei

Ludovic Orban, pe șantierul Magistralei 5. Premierul a spus când va fi gata metroul din Drumul Taberei
Ludovic Orban: "Metroul poate fi dat în folosinţă anul viitor, aproximativ în luna iunie"

Bucureștenii din cartierul Drumul Taberei vor putea circula cu metroul începând cu a doua jumătate a anului 2020. Este promisiunea făcută de premierul Ludovic Orban, care a vizitat, vineri, Magistrala 5 Eroilor – Drumul Taberei.

Ludovic Orban: „Metroul poate fi dat în folosinţă anul viitor, aproximativ în luna iunie”

Premierul Ludovic Orban a vizitat, vineri, Magistrala 5 de metrou și i-a asigurat pe bucureșteni că aceasta va fi funcțională din a doua jumătate a anului viitor.

„Conform celor discutate cu conducerea Metrorex, directorii companiilor care au contracte cu metroul pentru finalizarea acestui obiectiv de investiţii, practic metroul poate fi dat în folosinţă anul viitor, aproximativ în luna iunie. Astea sunt angajamentele care sunt luate de constructori.Am convingerea în moemntul de faţă că constructorii au toate condiţiile pentru a finaliza lucrările în termenele care au fost convenite, Atât condiţiile procedurale, cât şi condiţiile contractuale şi financiare pentru a putea finaliza la termen”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL a explicat de ce au existat întârzieri la lucrările pentru metroul din Drumul Taberei, cele mai mari probleme fiind la staţia de metrou Parcul Drumul Taberei şi la staţia Academia Militară.

„Din staţiile de metrou, mai sunt 4 staţii care trebuie finalizate, au existat probleme de diferite naturi la staţia Parcul Drumul Taberei unde au fost necesare lucrări de deviere, unde am înţeles că a existat o întârziere din cauza imposibilităţii de a avea acces la Parcul Drumul Taberei care era în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene. De asemenea mai e o problemă tehnică legată de coborârea nivelului pânzei de apă freatică între staţia Parcul Drumul Taberei şi Drumul Taberei. De asemenea, trebuie finalizate lucrările la staţia Eroilor şi la staţia Academia Militară, unde sunt necesare şi lucrări de altă natură”, a precizat premierul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI