22 mart. 2024 | 13:05

Lovitură dură pentru un celebru post TV din România. CNA îi trimite amenzi pe bandă rulantă, care a fost cea mai recentă abatere

Diverse
Lovitură dură pentru un celebru post TV din România. CNA îi trimite amenzi pe bandă rulantă, care a fost cea mai recentă abatere
„Aţi avut extrem de puţine intervale neacoperite.”

Nu ar fi nici prima, și nici ultima dată când forul CNA ia astfel de decizii. Numai că, în cazul de față, vorbim despre o lovitură dură pentru un celebru post TV din România. Lucrurile nu stau foarte bine, ca urmare, CNA îi trimite amenzi pe bandă rulantă. Citește mai departe și află despre ce post TV este vorba și care a fost cea mai recentă abatere.

CNA dă o lovitură dură pentru un celebru post TV din România

Legislația audiovizuală din România are reglementări clare cu privire la pachtele de reclame pe care posturile TV românești le pot da într-un anume interval de timp.

Dar, conform instituției, se pare că unul din posturile TV celebre de la noi a încălcat aceste reglementări în trei situații diferite. Așa se face că, CNA lua decizia de a-i da trei amenzi consecutive, în valoare totală de 150.000 de euro, dar conform paginademedia.ro, se pare că a încălcat aceste reguli încă odată.

Conform sursei citate, CNA a decis să dea o nouă lovitură dură pentru un celebru post TV din România, pentru depășirea intervalului de timp în care a difuzat pachetele de reclame, având în total 24 de depășiri ale acestor reglementări.

Amenzi pe bandă rulantă, pentru Kanal D

Sursa citată spune că în ședința de miercuri, CNA a luat decizia de a amenda, din nou, postul Kanal D, pentru abateri de la reguli, astfel că, în justificarea forului se specifică și cu cât ar fi depășit, fiind vorba de o depășire de 4 ore și 30 de minute, în intervalul orar 6:00 – 18:00, iar conform deciziei:

„CNA a analizat în şedinţa publică de miercuri situaţia reclamelor la principalele televiziuni din România, o monitorizare pe care instituţia o face periodic.

Potrivit legii, o televiziune nu poate depăşi, în intervalul orar 6.00 – 18.00, respectiv 18.00 – 00.00, volumul de reclame cu mai mult de 20% din interval.”

Se pare că forul CNA a tăiat în carne vie, iar amenzile date până acum stau ca dovadă că nu iartă absolut nimic, mai ales când vine vorba de litera legii.

Kanal D a depășit de patru ori limita de timp

Publicația paginademedia.ro mai precizează și care au fost intervalele de timp și perioada în care Kanal D a depășit de patru ori limita de timp, după cum urmează:

  • În noiembrie, în prime-time, postul a avut un exces de 6 ore şi 23 de minute de reclame.
  • Tot în noiembrie, dar în timpul zilei (6.00 – 18.00), a avut depăşiri de 2 ore şi 12 minute.
  • În decembrie, în prime-time, postul a avut depăşiri în prime-time, de 5 ore şi 38 de minute.
  • Tot în decembrie, dar în timpul zilei (6.00 – 18.00), a avut depăşiri de 4 ore şi 30 de minute.

iar în ceea ce privesc justifcările aduse de post, prin reprezentantul său la ședința de miercuri, reprezentanții CNA nu au fost conviși să nu amendeze postul, pentru a patra oară conscutiv.

Monica Gubernat declara, în aceeași ședință CNA, că „Am avut curiozitatea să verific acest deficit şi vă spun eu că nu e bine. Aţi avut extrem de puţine intervale neacoperite.

Parteneri
Ce a scris Florin Piersic junior în timp ce tatăl său este în spital. Mesajul său a stârnit un val de reacții
Redactia.ro
Adevărul din spatele camerelor de la Chefi la cuțite. Un fost concurent a rupt tăcerea și a spus ce nu se vede pe micul ecran: „Nu totul este chiar așa cum se vede la televizor”
Click.ro
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are septicemie
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Camelia Mitoreșu, amintiri cu Florin Piersic. Cum l-a făcut gelos Gică Petrescu
EVZ.ro
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu puțin timp. Primele declarații
Spynews
Anunţ şoc despre maestrul Florin Piersic:: Stare generală gravă
Capital.ro
Când sunt Moşii de vară în 2024. Tradiția respectată de credincioși în Sâmbăta Morților
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
CRESC pensiile! Ce CATEGORII de pensionari PRIMESC majorarea
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Știrile Antena Stars. Viorel Lis se confruntă cu noi probleme de sănătate! Oana Lis este disperată: ”Mi-a părut foarte rău” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro