Amendă imensă pentru un post TV din România. Decizia dură luată de CNA

Amendă imensă pentru un post TV din România. Decizia dură luată de CNA
Ce televiziune a fost amendata de CNA

S-a dat o amendă imensă pentru un post TV din România. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a hotărât, în şedinţa de joi, două amenzi, în valoare totală de 15.000 de lei, pentru emisiuni difuzate de același post TV. Așadar, către ce televiziune s-a îndreptat decizia dură luată de CNA, vedeți în rândurile mai jos.

CNA, amendă uriașă pentru un post TV din România. Cu ce a greșit

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a hotărât, în şedinţa de ieri, două amenzi, în valoare totală de 15.000 de lei, pentru emisiuni difuzate de Realitatea Plus în perioada 6 – 19 februarie.

Astfel, postul de televiziune a primit o amendă de 10.000 de lei pentru ediţia din 6 februarie a emisiunii „Culisele Statului Paralel”, în cadrul căreia au fost încălcate prevederile din Legea audiovizualului potrivit cărora „toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze liberă formare a opiniilor”, arată un comunicat al CNA, potrivit Agerpres.

Ce titluri s-au afișat în timpul emisiunii

Printre titlurile afişate pe ecran s-au numărat „Georgescu dezvăluie planul resetării României”, „Georgescu: România acceptă supusă orice din partea NATO”, „Georgescu: Scutul Deveselu e o ruşine diplomatică”, aminteşte CNA.

În plus, Postul TV Realitatea Plus a mai primit o amendă de 5.000 de lei, pentru că în emisiunea „Legile Puterii” din data de 10 februarie nu au fost respectate dispoziţiile din Decizia CNA în ceea ce privește Codul de reglementare a conţinutului audiovizual potrivit cărora, „în virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere”.

Realitatea Plus, amendată și în luna martie

Realitatea Plus a primit o amendă de 40.000 de lei de la CNA și în luna martie a acestui an, când moderatoarea Anca Alexandrescu şi invitaţii săi au pus la îndoială războiul din Ucraina şi au lansat în spaţiul public temele susţinute de propaganda rusă.

Deşi au fost descoperite şi câteva erori în relatările postului, pe care membrii CNA le-au considerat umane, aceştia nu au putut trece cu vederea peste afirmaţiile făcute de moderatoarea Anca Alexandrescu şi de invitaţii săi, cărora nu le-a cerut dovezi care să le susţină. Invitaţii au pus la îndoială războiul, iar pe Vladimir Putin l-au făcut vinovat, dar nu mai vinovat decât alţi lideri occidentali cu privire la ceea ce se întâmplă în Ucraina.