Gigantul Lidl se descurcă extrem de bine pe piețele din estul Europei. Ca dovadă stau recentele date și despre Lidl Ungaria. Datel spun că, pentru a doua oară în acest an, Lidl Ungaria a fost inclusă pe lista companiilor care au primit certificarea Top Employer, putând fi astfel considerată unul dintre cei mai buni angajatori din țara vecină.
Institutul independent „Top Employers Institute” recunoaște în fiecare an cei mai buni angajatori din lume. În 2023, Lidl a câștigat prestigiosul premiu Top Employer într-un total de 28 de țări și, odată cu acesta, a primit pentru a șasea oară recunoașterea Top Employer Europe.
Companiile cu certificare Top Employer se angajează să își plaseze angajații în centrul activităților lor de afaceri și să le ofere condiții de muncă excepționale. Institutul Top Employers evaluează companiile cu ajutorul unui chestionar bazat pe informațiile pe care acestea le furnizează. Acesta acoperă 6 dimensiuni generale de resurse umane și 20 de domenii de resurse umane, cum ar fi strategia de resurse umane, condițiile de muncă, recrutarea, formarea și bunăstarea.
„Vremurile excepționale scot la iveală ce e mai bun din oameni și organizații. Am fost martorii acestui lucru în cadrul programului nostru de certificare Angajatori de top din acest an.
Companiile cărora li s-a acordat certificarea Angajator de top 2023 au avut performanțe excepționale. Lidl Ungaria a fost întotdeauna cunoscută pentru atenția acordată dezvoltării și bunăstării angajaților, modelând astfel în mod colectiv lumea muncii.
Suntem mândri să vă prezentăm angajatorii de frunte, orientați către oameni, companiile premiate Angajator de Top 2023″, a declarat David Plink, CEO al Institutului Angajatori de Top.
Vezi și: Produsele iubite de milioane de români reapar în magazinele Lidl. Clienții se vor bate pe ele
Calificativul poate fi acordat companiilor care, ca parte a strategiei lor de resurse umane, sprijină integrarea noilor angajați la un nivel ridicat. Mai multe măsuri ale Lidl Ungaria, cum ar fi crearea de procese de formare personalizate și organizarea de zile de bun venit, servesc și ele acestui scop.
Pe lângă salariile competitive, lanțul de supermarketuri își motivează angajații cu o serie de alte beneficii, printre care un card Lidl care poate fi achiziționat în magazine și, de asemenea, oferă tuturor angajaților un pachet de asigurări de sănătate de valoare ridicată.
„Faptul că am câștigat premiul Top Employer și în acest an este o recunoaștere a faptului că creăm un mediu de lucru în care angajații noștri sunt în centrul atenției și tratăm dezvoltarea și perfecționarea angajaților noștri ca pe cea mai mare prioritate.
Asta se realizează prin măsuri cuprinzătoare de formare și perfecționare profesională, o cultură deschisă a feedback-ului și o cultură incluzivă. Contribuim cu o cooperare care consolidează spiritul de echipă. Angajații noștri sunt cei care fac din Lidl ceea ce este și care creează fundamentul pentru succesul companiei noastre.
Prin urmare, este o mare plăcere pentru noi că activitatea noastră de resurse umane a fost recunoscută de un organism independent și că Lidl s-a dovedit a fi un angajator remarcabil și în acest an.”, a subliniat Judit Tőzsér, șefa departamentului de comunicare corporativă la Lidl Ungaria, conform publicației locale Trade Magazine.
Una dintre cheile funcționării cu succes a companiei este pregătirea și atitudinea pozitivă a angajaților, pe care Lidl, în calitate de angajator, le susține prin oportunități de dezvoltare și avansare continuă. Pe lângă toate acestea, formarea la locul de muncă, feedback-ul bazat pe un dialog continuu, sprijinul conducerii în dezvoltarea individuală a angajaților și programele de consolidare a echipei îi așteaptă pe cei care se alătură comunității de angajați.
Este extrem de important pentru Lidl Ungaria să le ofere angajaților săi cel mai bun mediu de lucru, de dragul responsabilității personale, al egalității de șanse, al muncii în echipă și al performanței ridicate. Pentru Lidl, un mediu de lucru atractiv include, de asemenea, faptul că angajații se pot dezvolta în mod continuu în funcție de potențialul lor, precum și echilibrul dintre viața profesională și cea privată.