Lovitura anului pentru Gigi Becali. Sunt mulți bani la mijloc

Lovitura anului pentru Gigi Becali. Sunt mulți bani la mijloc

Patronul FCSB, Gigi Becali, a fost suspendat și amendat de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF, după declarațiile discriminatorii referitoare la fotbalul feminin. Ce valoare are amenda aplicată omului de afaceri, aflați în paragrafele următoare.

Lovitură grea pentru Gigi Becali

Gigi Becali a fost suspendat pentru o perioadă de patru luni și a primit o amendă de 65.000 de lei (13.400 de euro), pentru declarațiile discriminatorii privind fotbalul feminin. Mai mult, echipa roș-albastră a fost și ea amendată cu 10.000 de lei (2.065 de euro).

„Admite cererea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Becali George În temeiul art. 54.1 din RD se sancționează pârâtul Becali George cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni și penalitate sportivă de 65.000 lei.

În baza art. 54.1 din RD se sancționează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei“, se arată în comunicatul emis de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF.

„Femeile nu ar trebui să joace fotbal“

Gigi Becali s-a declarat împotriva deciziei FRF ca fiecare club din Liga 1 să înființeze echipe de fotbal feminin, motivând că femeile „nu ar trebui să joace fotbal“.

Pe 22 ianuarie, patronul FCSB spunea că va „cumpăra“ cu 10.000 de euro o echipă de fotbal feminin, pentru a respecta, totuși, obligația impusă de FRF.

„Dacă o să fie obligatoriu, o să cumpărăm una. Adică cumpăr una… Îi dau 10.000 sponsorizare şi pune FCSB pe piept. (întrebat dacă o să meargă în vestiar să le încurajeze, n.r.) Uite, vezi? Cum să meargă un bărbat în vestiar la femei? Vezi? Că şi asta strică! Hai, că cine ştie, discriminare, că la nebunia lor orice lucru e discriminare.

Dar eu spun lucrurile cum le văd normal, eu spun o opinie, o părere şi în opinia mea nu trebuie să facă femeia… Dar dacă trebuie şi e obligatoriu, cum este în regulament… Chiar ne-a rugat o echipă, le dau 10.000 sponsorizare şi după aia joacă pe piept cu FCSB. Nu te gândeşti? Dacă îi dă cu mingea în ţâţă? Hai, fiţi sănătoşi!“, spunea, atunci, Becali.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI