Locurile din România unde poți conduce fără permis. Polițiștii nu vor face dosar penal, nici nu te vor amenda

Locurile din România unde poți conduce fără permis. Polițiștii nu vor face dosar penal, nici nu te vor amenda
Locurile unde poți conduce fără permis.

Care sunt locurile unde poți conduce fără permis. Polițiștii nu vor face dosar penal și nici nu vei primi amendă. Locurile unde poți conduce fără să posezi un permis de conducere sunt dezvăluite de Tavi Perțea, un polițist din Bihor urmărit pe Youtube de aproape 100.000 de persoane. Acesta a realizat un vlog în care îți explică pe unde poți să mergi cu mașina legal, chiar dacă nu ai un permis de conducere.

Locurile unde poți conduce fără permis

Tavi Perțea, un polițist din Bihor urmărit pe Youtube de aproape 100.000 de persoane, a realizat un vlog în care explică pe unde poți să conduci legal fără să ai permis. De asemenea, polițistul a subliniat în filmare însă că nu încurajează conducerea fără permis.

Polițistul spune în primul rând că legea sancționează conducerea fără permis numai pe drum public. Polițistul oferă mai întâi definiția din codul rutier a ”drumului public”. Acesta este, potrivit definiției, orice cale de comunicație terestră, cu excepția căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulației publice; drumurile care sunt închise circulației publice sunt semnalizate la intrare cu inscripții vizibile.

„Drumul public trebuie să fie amenajat. Simplul fapt că arată ca un drum, chiar dacă nu este asfaltat poate fi drum public. Când vă alegeți locul nu vă lăsați induși în eroare de simplul fapt că nu trece nimeni pe acolo sau e la marginea satului. Am avut multe situații în care drum la care nu te-ai fi gândit că e drum public, era un drum comunal”, a spus polițistul Tavi Perțea.

Conform polițistului, o soluție este alegerea unui câmp, o pășune sau „cea mai bună variantă”, un circuit special amenajat ori drum proprietate privată care să fie închis circulației publice.

„Nu conduceți niciodată pe un drum care arată a drum”, a mai explicat polițistul.

Tavi Perțea a mai atras atenția că în situația unui accident cu victime produs pe o pășune, deși nu vei fi cercetat pentru conducere fără permis, tot te vei alege cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Ce pedeapsă primești dacă conduci pe drumurile publice fără permis

Dacă ești prins în timp ce conduci pe un drum public fără permis de conducere, te vei alege cu dosar penal și îți este luat dreptul de a mai conduce vreme de cinci ani. Dacă se soldează și cu victime în urma unui accident, pedeapsa este mult mai dură. Din aceste motive, mai bine nu riști nimic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI