Locurile din casa ta unde să așezi plantele. Sfaturile neprețuite ale Lidiei Fecioru

Locurile din casa ta unde să așezi plantele. Sfaturile neprețuite ale Lidiei Fecioru
Locurile din casa ta unde sa asezi plantele. Sfaturile nepretuite ale Lidiei Fecioru

Dacă vrei să redecorezi prin casă și nu știi de unde să începi, ce zici prin organizarea ghivecelor cu flori? Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, la Antena 3, despre locurile ideale din apartamentul sau casa ta unde poți poziționa plantele, în așa fel încât să ai parte de bunăstare și noroc.

Unde trebuie să așezi plantele în casă, pentru a avea noroc

Celebrul bioenergoterapeut a explicat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, de la Antena 3, motivul pentru care este important să ai ghivece cu plante în casă sau apartament.

Lidia Fecioru susține că prezența florilor și aranjarea lor după învățămintele artei Feng Shui ți-ar putea aduce belșug, armonie și bunăstare în cămin. De asemenea, plantele ne ajută să scăpăm de stres și anxietate.

„Ne ajută să avem mai puţină anxietate şi mai puţin stres. Controlează energiile negative. Feng Shui-ul, e cel care ne învaţă foarte bine când şi unde şi ce plante să punem. De pildă, filozofia lor orientală spune că trebuie să ţinem plante în dormitor, dar seara e bine să le scoatem.

Păi cine stă să pună floarea dimineaţa şi seara să o scoată din dormitor. Mai puţină anxietate. Nu numai că şi Feng Shui-ul spune, dar şi studiile realizate la Universitatea Wahshingon o susţine.

Plantele ne ajută să avem mai puţină anxietate şi mai puţin stres, de aceea e bine să avem plante în casă. Plantele ne fac să ne simţim mai bine şi pentru starea sufletească, dar şi fizic.

Ne ajută să fim mai concentraţi şi mai creativi. De pildă, unde avem un cactus la birou, chiar atrage energia negativă şi e bine să îl ţinem lângă calculator.”, spune expertul de la Antena 3.

Ce plante trebuie puse în baie și sufragerie

Lidia Fecioru îi sfătuiește pe români să nu pună plante în dormitor, deoarece acestea ar fura oxigenul din încăpere. În schimb, un bonsai, ficus sau bambus ar fi perfect pentru baie, pentru că plantele sub formă de arbust ar elimina energiile negative.

„În baie trebuie să existe o plantă care este în formă de arbust, cum ar fi bonsaiul, bambusul, chiar şi ficus. Feriga este o plantă care curge şi nu e bine, pentru că şi aşa, baia e plină de energie negativă, pentru că avem sticle de plastic, creme, şampoane.

Deci, planta din baie e bine să fie sub formă de arbust. În dormitor, se spune că nu trebuie să existe plante, pentru că fură oxigenul din cameră. Şi de aceea e bine, dacă avem o plantă şi vrem noi să o mutăm dimineaţa şi să o scoatem seara din dormitor, e treaba noastră.

Trebuie să ne uităm că sunt şi plante care ajută şi care produc oxigen.  Plantele cu frunză cărnoasă produc oxigen. Şi putem să pună o plantă de acest gen în dormitor, cum ar fi aloe.

În sufragerie trebuie să punem arbuşti, cum sunt este lămâiiul, portocalul, bonsai, ficus, deci plantele mai măricele, cum este şi papirus, care are frunza ascuţită. Se aşează, de obicei, în colţurile camerelor, adică în colţurile sufrageriilor.”, a completat bioenergoterapeutul pentru sursa citată.