Românii vor să profite din plin de sărbătorile de anul acesta. Chiar dacă vremea pare că nu ține cu ei, căldura din casele tuturor va da cu siguranță tonul distracției. Restricțiile din contextul pandemic au dispărut după doi ani, iar Paștele în 2022 cu siguranță va arăta altfel pentru mulți. Unii se pregătesc să întâmpine invitații la ei acasă, iar alții vor să se bucure de sărbătoare în alte destinații. Care sunt locurile de pe lista românilor? Ei sunt siguri că vor avea parte de o vacanță de vis aici.
Au trecut mai bine de doi ani în care românii s-au bucurat cum au putut de sărbători. Restricțiile din contextul pandemic au dispărut din vizor, iar acum toți oamenii își pot face planuri complexe.
Unii dintre ei adoră să petreacă tradițional, în timp ce alții preferă câteva destinații aparte. Sărbătorile pascale sunt speciale, mai ales că de cele mai multe ori un astfel de eveniment ne aduce în sânul familiei.
Paștele petrecut în Bucovina, de exemplu, este impresionant. Tradițiile și obiceiurile din diverse zone din România continuă să îi surprindă pe străinii care vizitează și ei locurile și privesc încântați fiecare detaliu.
Un sejur de 3 nopți la o pensiune de acolo ajunge la 2.400 de lei. Acesta conține: primire tradiţională, mese îmbelşugate, degustări de tot felul, vânătoare de ouă şi mese câmpeneşti acompaniate de muzică şi dansuri specifice zonei şi însoţite de foc de tabără.
Orice român trebuie să ajungă măcar o dată în viață în Maramureș. La o pensiune de 3 stele este o ofertă pentru 3 nopți în regim de demipensiune.
Aici trebuie să scoți din buzunare 1.350 de lei de persoană pentru: plăcinte şi pălincă, plimbări cu trăsura cu cai, gătit împreună cu gazda pentru cei care vor să afle tainele bunătăţurilor maramureşene, ateliere cu meşteri populari, respectarea tradiţiilor locului şi, bineînţeles, program artistic.
Paștele este prima sărbătoare importantă pentru creștini care este petrecută fără restricții după peste doi ani de pandemie. Indiferent de cum și unde ar alege românii să se distreze, aceștia o vor face cu cea mai bună dispoziție la pachet.
De regulă, majoritatea adoră să ajungă din nou în orașul sau satul natal și să îi strângă la masă pe bunici și părinți. Desigur că rețetele tradiționale nu au cum să lipsească. Mai exact, este vorba despre: cozonac, drob (miel sau pui), sarmale, friptură de miel și pască.