19 apr. 2022 | 08:41

Pască cu brânză și smântână, o rețetă potrivită pentru masa de Paște

Diverse
Pască cu brânză și smântână, o rețetă potrivită pentru masa de Paște
Rețetă delicioasă de pască cu brânză și smântână

Pasca nu lipsește niciodată de pe mesele românilor de Paște, motiv pentru care gospodinele petrec minute bune în bucătărie pentru a pregăti cele mai gustoase bucate tradiționale. Dacă îți dorești un preparat delicios, ar trebui să încerci această pască cu brânză și smântână.

Rețetă de pască cu brânză și smântână

Trebuie să încerci această rețetă măcar o singură dată. Este ușor de preparat, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente sau cunoștințe în domeniul culinar, iar rezultatul este unui absolut delicios. Vei avea nevoie de următoarele:

  • 1 ceașcă de stafide
  • 300 ml de smântână grasă
  • 4 ouă
  • 4 linguri de griș
  • 100 g zahăr
  • 1 ceașcă de coajă și zeamă de lămâie
  • 1 plic de zahăr vanilat

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 1 praf de sare
  • 1 lingură coajă rasă de la jumătate de lămâie
  • 150 ml lapte cald
  • 300 g de făină
  • 25 g de drojdie
  • 20 g de zahăr
  • 30 ml de ulei
  • 2 bucăți de gălbenușuri

În final, pentru a prepara aluatul vei avea nevoie de ingredientele:

  • 300 g de brânză grasă
  • jumătate de fiolă de esență de rom

Cum prepari pasca cu brânză și smântână

În primul rând, pentru aluat, dizolvă drojdia în laptele călduț, nu exagerat de cald, apoi adaugă o lingură de zahăr și două de făină. Lasă la cald compoziția până crește bine maiaua. Făina se va cerne într-un lighean, apoi în mijloc se toarnă aluatul și se amestecă puțin.

Pe rând, adaugă uleiul, gălbenușurile, sarea și coaja de la lămâie. Frământă foarte bine aluatul până devine neted și fin. Compoziția se lasă la crescut timp de aproximativ o oră. Din aluat, oprește o bucățică mică, sau mai mare, după preferințe, din care se modelează crucea, iar restul se întinde pe fundul tăvii.

Pentru umplutură, va trebui să amesteci brânza cu smântâna, apoi să mixezi cu blenderul de mână pentru a scăpa de cocoloașele de brânză. În acest fel, vei obține o cremă spumoasă. Adaugă peste restul ingredientelor pentru a se omogeniza.

Crema de brânză pe care tocmai ai obținut-o va trebui să o torni peste aluatul din tavă, apoi pune compoziția la cuptor la 180 de grade Celsius. Când observi că începe să se rumenească, montează deasupra crucea făcută din aluatul pus deoparte. Pasca este gata și perfectă de pus pe masa de Paște.

Parteneri
De ce s-a stins, de fapt, actorul Mircea Diaconu. Fiica sa vine cu dezvăluiri cutremurătoare. "Am sufletul sfâșiat"
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Care este 'marele păcat' pe care credincioșii îl fac în Ajunul Crăciunului. Preotul Vasile Ioana avertizează: 'Dragii mei, vă implor! Nu se face!'
Unica.ro
Denzel Washington s-a făcut preot! E înrăzboi cu Hollywood-ul
EVZ.ro
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Spynews
Decizie pentru Călin Georgescu. George Simion a dat vestea despre alegerile prezidențiale din 2025
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
CĂLIN GEORGESCU, la CURTEA de APEL! DECIZIE privind ANULAREA ALEGERILOR
Mediaflux
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa sezon 10. Mesajul Laurei și al lui Mihai după ce au câștigat Marele Premiu. Ce au transmis cei doi
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro