Pasca nu lipsește niciodată de pe mesele românilor de Paște, motiv pentru care gospodinele petrec minute bune în bucătărie pentru a pregăti cele mai gustoase bucate tradiționale. Dacă îți dorești un preparat delicios, ar trebui să încerci această pască cu brânză și smântână.
Trebuie să încerci această rețetă măcar o singură dată. Este ușor de preparat, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente sau cunoștințe în domeniul culinar, iar rezultatul este unui absolut delicios. Vei avea nevoie de următoarele:
Pentru umplutură ai nevoie de:
În final, pentru a prepara aluatul vei avea nevoie de ingredientele:
În primul rând, pentru aluat, dizolvă drojdia în laptele călduț, nu exagerat de cald, apoi adaugă o lingură de zahăr și două de făină. Lasă la cald compoziția până crește bine maiaua. Făina se va cerne într-un lighean, apoi în mijloc se toarnă aluatul și se amestecă puțin.
Pe rând, adaugă uleiul, gălbenușurile, sarea și coaja de la lămâie. Frământă foarte bine aluatul până devine neted și fin. Compoziția se lasă la crescut timp de aproximativ o oră. Din aluat, oprește o bucățică mică, sau mai mare, după preferințe, din care se modelează crucea, iar restul se întinde pe fundul tăvii.
Pentru umplutură, va trebui să amesteci brânza cu smântâna, apoi să mixezi cu blenderul de mână pentru a scăpa de cocoloașele de brânză. În acest fel, vei obține o cremă spumoasă. Adaugă peste restul ingredientelor pentru a se omogeniza.
Crema de brânză pe care tocmai ai obținut-o va trebui să o torni peste aluatul din tavă, apoi pune compoziția la cuptor la 180 de grade Celsius. Când observi că începe să se rumenească, montează deasupra crucea făcută din aluatul pus deoparte. Pasca este gata și perfectă de pus pe masa de Paște.