Care este locul unic din România unde te relaxezi la 200 de metri înălțime. Experiența este cu adevărat unică, însă câțiva tineri au încercat-o deja. Aceștia s-au legănat în hamace instalate la peste 200 de metri altitudine, între stâncile abrupte. Iată locul unde poți avea parte de astfel de senzații.
Locul unic din România unde te poți relaxa la 200 de metri înălțime este Baia de Fier, în apropiere de Peștera Muierilor. Acolo 12 tineri și-au prins bine hamacele pe cabluri, la 200 de metri altitudine. Aceștia s-au odihnit la această înălțime și susțin că oricând ar repeta experiența. Imaginile au devenit virale pe internet și au stârnit curiozitatea tinerilor dispuși acum să copieze figura pentru a se recreea și ei în acest fel.
Baia de Fier este o comună din județul Gorj, formată din satele Baia de Fier și Cernădia. Comuna este întinsă pe albia râului Galbenul, mărginită în partea de este de râul Olteț.
Denumirea acestei comune provine de la exploatare primitivă a minereului de fier, purificat cu ajutorul apei, dirijată în gropi mari săpate în pământ și în care se punea minereul de fier.
Pe teritoriul comunei s-au descoperit morminte ale soldaților romani care păzeau drumul construit de romani la poalele munților Parâng, care ajungea la Castrul Roman zidit din Târgu-Jiu.
În comuna Baia de Fier se află și Peștera Muierilor, cunoscută și ca Peștera Muierii. Peșterea aceasta a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de râul Galbenul. Peștera Muierii are o istorie extrem de bogată. În timpuri străvechi, atunci când bărbații plecau la războaie, se adăposteau aici femei și copii, de unde și numele Peșterii. De asemenea, Peștera Muierii este și prima peșteră electrificată din țara noastră.
Peștera Muierii are o lungime de circa 7.000 de metri și este dispusă pe 4 niveluri. Nivelul inferior constituie rezervația speologică împărțită în două sectoare: nord și sud. Etajul superior se află la 40 de metri înălțime și este amenajat pentru turiști. Acest sector are o lungime de 573 de metri.
De precizat este că cele mai importante atracții ale peșterii sunt Domul Mic, Sala Altarului, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare și imaginea Stâncii Însângerate, numită astfel datorită scurgerilor oxidului de fier. De asemenea, în Cupola care are o înălțime de 17 m se întâlnește o colonie de lilieci. Liliecii se hrănesc cu insecte pe care le procură noaptea, în afara peșterii.