Locul retras din România de o frumuseţe rară. Zici că eşti în Austria, peisajul e superb

Locul retras din România de o frumuseţe rară. Zici că eşti în Austria, peisajul e superb
Merită să vizitezi locul unde zici că eşti în Austria

Locul retras din România de o frumuseţe rară! Ne face mare plăcere să vă spunem, din când în când, despre locuri superbe de pe teritoriul României. Situat în Caraș-Severin, la 478 de km de Capitală, aproape de Munții Semenic, se află locul retras din de o frumuseţe rară. Odată ajuns aici, zici că eşti în Austria. Aici ai un peisaj superb, și locațiile de cazare, unele care te duc clar cu gândul către Austria. Toate sunt ingredientele unei vacanțe de vis, departe de lumea dezlănțuită.

Văliug, din Caraș-Severin, locul retras din România de o frumuseţe rară

Puțini sunt cei care se aventurează în locuri mai puțin cunoscute. Motivul este cât se poate de întemeiat, iar oamenii, în general, merg pe ceea ce cunosc. Dacă vrei este o garanție a calității serviciilor, că vorbim despre locații turistice, nu?

Dar, uneori, poate așa, dintr-un simț al aventurii, ar fi recomandat să schimbăm destinațiile, și așa putem să dăm de locul retras din România de o frumuseţe rară. Zici că eşti în Austria, iar peisajul este superb.

Pentru turiștii amatori de relaxare și liniște, vă recomandăm orașul Văliug. Este un oraș situat în județul Caraș-Severin. Dacă vrei să pleci din București, așa cum spuneam, se află la 478 de km distanță.

Tot de aici, dacă vrei să vizitezi, de exemplu, Timișoara, vei parcurge aproximativ 128 de km. Iar dacă ești amator de locații pline de istorie, din Văliug poți ajunge la Sarmizegetusa, străbatând cei 185 de km.

Aici vei găsi multe atracții populare, inclusiv Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, ceea ce îl face să merite o vizită.

Lacul Gozna, unde zici că eşti în Austria

Tot aici, dar ceva mai retras, și unde poți admira Munții Semenicului, se află Lacul Gozna. Înconjurat de pădure lacul oferă turistului și un spațiu de cazare, o pensiune care-ți dă senzația că nu ești în România, ci în Tirolul Austriei.

Pensiunea, cunoscută localnicilor sub numele de ,,Gasthaus Grindeshti”, spun cei de la „Călător în bascheți”, este locul unde odată ajuns, zici că eşti în Austria. Amplasată într-un peisaj superb, spațiul de cazare are cam tot ceea ce ți-ai dori de la o astfel de locație, camere curate și îngrijite, o piscină interioară, saună finlandeză cu terapie salină, loc de joacă pentru copii.

Iar pentru cei care își doresc să audă liniștea, există și un ponton de unde pot pleca într-o plimbare relaxantă pe lacul Gozna. Așa că, dacă vrei să scapi de lumea dezlănțuită și să te relaxezi și să profiți de liniște, pe marginea lacului Gozna este locul tău.