Locul idilic din România. O zonă turistică mirifică, pe care puțini turiști o cunosc, se află chiar în apropierea Branului, un reper istoric și cultural important pentru români. Regiunea reprezintă un centru de exploatare forestieră însemnat, înconjurat de o mulțime de puncte de interes pentru turiști. Află cum poți să ajungi aici și ce poți vizita în zonă.
Comuna Rucăr din județul Argeș din Muntenia, formată din satele Rucăr și Sătic, ascunde o mulțime de secrete pentru turiști. Este unul dintre locurile de vacanță idilice unde trebuie să mergeți în 2022. Deși puțini știu despre comuna de la granița cu județul Brașov că este o destinație de vacanță superbă, imediat ce o vizitezi, îți taie răsuflarea cu peisajul său fermecător.
Turiștii care ajung în Rucăr nu se poate să nu plece cu mai multe cunoștințe despre specialitățile zonei. Aici, localnicii se ocupă, în mod deosebit, de crescutul oilor. Prin urmare, românii care ajung pe aceste meleaguri vor fi răsfățați cu o mulțime de varietăți de brânză, vândute nu numai la casele localnicilor.
Ocazional, în Rucăr se organizează târguri la care se promovează obiceiurile din regiune. În apropierea comunei se mai află și Cheile Dâmbovicioarei, un veritabil punct de atracție pentru românii care ajung în această zonă. Pentru a ajunge în astfel de locații se recomandă întotdeauna turiștilor să respecte traseele furnizate de către găzduitorii lor.
Turiștii pot obține informații despre diverse locuri pe care le pot vizita, precum și despre traseele pe care le pot urma chiar de la reprezentanții pensiunilor și hotelurilor din Rucăr.
Comuna Rucăr este bogată în monumente istorice, de interes inclusiv național. Aici se află unsprezece astfel de teritorii conservate, printre care se numără și monumente funerare. Primul și cel mai de interes punct de atracție este situl arheologic Castellum, care datează din Epoca Romană.
Tot aici se mai pot vizita biserica „Sf. Mucenici Gheorghe și Dumitru” – Suseni (1780) și dârsta cu pivă, potrivit informațiilor de pe Wikipedia. Dacă vreți să vizitați monumente memoriale, puteți să optați pentru „a Bastii” (1671), crucea „Olteanu” (1735) și „crucea Lăncii” (1613–1614).
Alte două obiective din comuna Rucăr au fost, de asemenea, introduse pe lista monumentelor din județul Argeș. Este vorba despre casa Arsulescu (sfârșitul secolului al XIX-lea) și casa de lemn Țuluca Năstase (dinainte de 1955).
Citește și: Locul unic din România, necunoscut pentru foarte mulți oameni. Lacul de smarald e o minunăție a naturii
Pe DN 73 se mai pot vizita Mausoleul Mateiaș, precum și cheile Ghimbavului. La acestea din urmă se poate ajunge pornind de la hidrocentrala Rucăr.