Locul unic din România, necunoscut pentru foarte mulți oameni. Lacul de smarald e o minunăție a naturii

Locul unic din România, necunoscut pentru foarte mulți oameni. Lacul de smarald e o minunăție a naturii
Locul unic din Romania, necunoscut pentru foarte multi oameni. Lacul de smarald e o minunatie a naturii

Dacă îți plac plimbările prin natură și vrei să vizitezi un loc absolut superb, demn de a face mii de poze reușite, atunci trebuie să vizitezi Lacul de Smarald din Racoș. De ce se numește astfel și cum s-a format acumularea de apă. Arată minunat și este o destinație turistică pe care nu ai voie să o ratezi.

Cum arată Lacul de Smarald din Brașov

Lacul de Smarald se află în comuna Racoș din județul Brașov și este o adevărată minunăție de peisaj. Aerul proaspăt, apa de culoarea smaraldului, liniștea dimprejur și comuniunea cu natura sunt elementele definitorii care reprezintă peisajul idilic.

Lacul de Smarald are o adâncime de 10 metri și se spune că s-a format în urma topirii zăpezilor și a precipitațiilor. În apropierea apei se află și vulcanul stins, într-o zonă cu o vegetație mai săracă, roșiatică.

Acum mult timp, pe locul unde află astăzi Lacul de Smarald se exploata zgura vulcanică. Chiar dacă nu este apă, fauna continuă să existe și să reziste mediului. Acest loc este unic în România.

Potrivit geologilor, locul din Racoș ar fi asemănător cu cel de la vulcanul Etna, unde se găsesc aceleași tipuri de roci și culori. Specialiștii au descoperit aici tipuri de zgură, precum cenușă, bombe vulcanice, piatra ponce, bazalturi și lave întărite.

Cum s-a format Lacul de Smarald

Lacul de Smarald are formă ovală și se întinde pe o suprafață de 200 și 400 de metri. Excavația a avut loc într-o căldare de bazalt, de unde și culoarea inedită, în care, de-a lungul timpului, s-au adunat apele de la ploi și zăpezi topite.

„În cadrul complexului de cariere de bazalt de la Racoș se află și cariera Brazi, în care, cu timpul, s-a format un lac. Excavația uriașă în formă ovală are între 200 si 400 de metri diamentru.

După ce a fost întreruptă exploatarea, în căldarea de bazalt s-au adunat ape de la ploi și zăpezi topite, formând un lac ce depășește zece metri în adâncime. Văzut de pe buza carierei, lacul are o frumoasă culoare de smarald.

În apa curată și-au făcut apariția și viețuitoare și plante de apă. Există un drum care coboară până la malul lacului, pe care se poate merge pe jos. Din când în când, se poate vedea aici câte un pescar care își încearcă norocul la pește.

În apropierea carierei Brazi se afla si cunoscutele „Coloane de bazalt”, un alt punct de atractie pentru turistii care viziteaza Racosul.”, este descrierea celor de la WebTV Brașov.