Locul unde stratul de zăpadă a ajuns la 50 de centimetri! Pentru pasionații de zăpadă și turism, iarna este unul din cele mai tari momente. Îi anunțăm că există locul din România unde stratul de zăpadă a ajuns la 50 de centimetri. Peisajul e ca în povești aici, iar zăpada proaspăt așternută este numai bună pentru o aventură. Așa că, hai să vedem care este locul unde zăpada a ajuns la peste 50 de centimetri.
Conform meteorologilor și autorităților, Bâlea Lac este sub zăpadă, deși suntem încă în septembrie. Nici Transfăgărașanul nu a fost ocolit, aici autoritățile recomandând atenție la drum.
Pentru moment nu a fost închis accesul pe Transfăgărășan, dar dacă continuă să se înrăutățească vremea, este posibil. Cei de la Salvamont Argeș anunță că zăpada cade în continuare, inclusiv pe Făgăraș, aici existând deja troiene de zăpadă de cel puțin 70 de centimetri:
„Îndemnăm turiștii să renunțe la ture lungi cu zone expuse, pentru că în perioada aceasta e mult mai dificil de mers decât în timpul iernii. Pietrele și smocurile de iarbă sunt ascunse sub stratul subțire de zăpadă, făcând pășirea foarte nesigură și mărind riscul accidentărilor.
În cazul în care se vor face ture, evident este necesar tot echipamentul de iarnă și luarea în considerare a unor timpi MULT mai lungi pentru parcurgere. Nu uitați că la ora 19.30 e deja întuneric! Zăpada începe de la 1700 metri altitudine în acest moment…”, arată Salvamont Argeș.
Zona Bâlea Lac este recunoscută ca o zonă spectaculoasă, dar în condiții de iarnă, drumul până aici poate fi extrem de periculos. Autoritățile deja au scos materialele antiderapante, iar recomandările celor care se aventurează în zonă este de a folosi echipament adecvat sezonului de iarnă. Inclusiv în zona Sibiului, turiștilor le este recomandat să folosească genul acesta de echipamente. Și aici s-a depus strat de zăpadă, iar temperaturile sunt scăzute.
„Momentan la altitudini de 2.000 de metri există un strat consistent de zăpadă. La altitudini de peste 1600 de metri vă sfătuim să folosiți echipament adecvat sezonului de iarnă si să aveți în rucsac următoarele lucruri: o geacă împotriva vântului, o bluza calduroasa și o pelerină de ploaie, folie de supraviețuire, lanternă frontală, baterie externă pentru telefon sau sa economisiti bateria telefonului, o sticlă de apă și baton energizant”, spun salvamontiștii din Sibiu.
Iarna, se pare, își intră în drepturi mult mai devreme decât ne așteptam, iar pentru fanii sporturilor de iarnă este un adevărat paradis. ANM anunță pentru următoarele zile temperaturi scăzute în mai toată țara. ANM mai spune că nu există, în zonele de șes cel puțin, posibilitatea apariției ninsorilor.