Locul din România plin de mistere și întâmplări inexplicabile. Până și străinii au ajuns să îl includă în topul celor mai înspăimântătoare locuri din lume

Locul din România plin de mistere și întâmplări inexplicabile. Până și străinii au ajuns să îl includă în topul celor mai înspăimântătoare locuri din lume
Locul din Romania plin de mistere si întâmplări inexplicabile. Pana si străinii au ajuns sa îl includă in topul celor mai înspăimântătoare locuri din lume

Nu mulți sunt cei care știu acest lucru, însă în țara noastră există un loc considerat bântuit, în care se petrec fenomene incredibile care nu pot fi explicate. Despre ce loc este vorba și ce se întâmplă aici, vă vom spune noi în continuarea articolului.

Locul din România plin de mistere și întâmplări inexplicabile

Mai exact, este vorba despre o pădure veche situată în apropiere de Muzeul Satului, la numai trei kilometri distanță de Cluj Napoca. Cu toată că la prima vedere codrul pare unul normal, pentru cei pasionați de supranatural, pădurea Hoia-Baciu este un adevărat ”Triunghi al bermudelor” și unul dintre cele mai bântuite locuri de pe Pământ. Ba chiar mai mult de atât, aceasta a fost inclusă de cei de la ”The Guardian” în top 10 al celor mai înfricoșătoare locuri din Europa.

Încă din anii 60, aici au fost semnalate nenumărate fenomene paranormale de la apariții ale OZN-urilor până la ruinele unor clădiri care apar și dispar. De asemenea, pădurea Hoia-Baciu este renumită și pentru cazuri de dispariții misterioase. Ei bine, datorită acestor fenomene raportate și documentate de-a lungul anilor, această pădure atrage anual mii de amatori de paranormal din lumea întreagă. Acestea fiind spuse, haideți să vedem ce se spune despre acest loc.

În această pădure, toate temerile ies la iveală

De-a lungul vremii mai multe legende și superstiții au luat naștere în jurul pădurii Hoia-Baciu. Se pare că oamenii se fereau să intre în acest codru, crezând că este blestemat. Ba mai mult de atât, localnicii credeau că odată intrat între copaci, omului i se arată cele mai cumplite frici ale sale.

OZN-urile din pădurea Hoia-Baciu

În vara anului 1968, tehnicianul-militar Emil Barnea a intrat împreună cu câțiva prieteni în pădure. Se pare că în timp ce căuta lemne de foc, bărbatul a văzut deasupra copacilor un obiect zburător foarte luminat care zbura fără zgomot la înălțime mică.

Deși obiectul neidentificat a accelerat cu o viteză fantastică și a dispărut, Emil Barnea a reușit să-l fotografieze, iar imaginile sale au fost considerate cele mai clare poze ale unui OZN.

Locul din Romania plin de mistere si întâmplări inexplicabile
Locul din Romania plin de mistere si întâmplări inexplicabile

Ruine care dispar

Adrian Pătruț președintele Societății Române de Parapsihologie, un cercetător care a studiat pădurea Hoia Baciu, vorbește despre apariția și dispariția unor ruine misterioase:

”Fusesem să fotografiez niște ruine, erau chiar în centrul pădurii. Era prin ianuarie și am făcut câteva sute de fotografii lângă ruinele alea, cu un grup foarte mare de prieteni. După vreo două săptămâni, m-am întors să caut locul acela, pentru că-mi plăcuse, mă simțisem bine acolo. Dar ruinele nu mai erau acolo, nici țipenie, ca și când n-ar fi fost!… Și nici nu le-a mai văzut după aia nimeni, nicicând! Iar după câțiva ani, și imaginile lor au dispărut, s-au volatilizat pur și simplu din fotografiile mele”, a precizat acesta pentru stiridecluj.ro.

Cu toate acestea, până acum nimeni nu a fost capabil cu adevărat să se pronunțe cu privire la veridicitatea celor petrecute în pădurea Hoia-Baciu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI