18 mai 2022 | 08:15

Locul din România cu un uriaș efect terapeutic. Este ideal pentru a scăpa de poluarea din orașul tău

Diverse
Locul din România cu un uriaș efect terapeutic. Este ideal pentru a scăpa de poluarea din orașul tău
Baile Tusnad, unul dintre cele mai terapeutice locuri din Romania

Chiar dacă pare greu de crezut, în Romania se poate respira aer mai curat decât în Elveția. Nu în toată România, însă există câteva locuri care trebuie să devină destinații pentru vacanțele dumneavoastră, pentru că de aici vă veți întoarce mai sănătoși decât ați plecat. Așadar, care este locul din România care are un uriaș efect terapeutic.

Cele mai terapeutice locuri din România. Doar de aici te întorci mai sănătos decât ai plecat

În țara noastră există locuri mioritice unde poti face o „cură” numai bună de aer proaspat, dincolo de betoanele si noxele orașelor. În aceste locuri care sunt foarte linistite și au priveliști încântătoare te poti relaxa și, mai ales, poți respira aer curat, foarte benefic pentru oamenii care vin din orașe foarte poluate.

Un prim loc cu un uriaș efect terapeutic este Poiana Mărului care se află la 150 de kilometri de Timișoara. În plus, este și unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat.

Salina Slănic are cel mai pur aer din lume

Un alt loc de unde te vei întoarce mai sănătos decât ai plecat este Salina Slănic. Aceasta este situată la circa 100 de kilometri de București. Aici se regăsește de altfel cel mai pur aer din lume. În salină lipsesc radiațiile și poluarea, efectuându-se constant teste și măsurături pentru a stabili exact calitatea aerului.

Cluj-Napoca, cel mai curat aer din Europa

Cei care vor să respire un aer curat o pot face cu succes și în orașul Cluj-Napoca. Orașul situat în inima Transilvaniei a fost desemnat locul unde se respiră cel mai curat aer din Europa, conform unui clasament făcut de Asociația Respire.

Botoșani are atâta spațiu verde cât este necesar unui oraș

Un alt oraș special din România este Botoșani. Conform normelor impuse de Uniunea Europeană, orașul Botoșani este singurul oraș din țară ce îndeplinește regulile în ceea ce privește suprafața optimă de spațiu verde.

Băile Tușnad, oază de liniște și sănătate

Băile Tușnad este stațiunea pe care nu ar trebui să o ratezi în viitoarele tale vacanțe. Staţiunea din Harghita este situată la 650 de metri altitudine şi este cel mai mic oraş din ţară. Stațiunea Băile Tușnad este o adevărată oază de linişte şi de sănătate pentru persoanele care suferă de anumite afecţiuni.

Asta datorită lacurilor sărate, a nămolului şi a tratamentelor la mofetă care sunt disponibile în zonă. Supranumit şi „Perla Ardealului“, Băile Tușnad are o populaţie de aproximativ 1.600 de locuitori.

De ce este aerul curat în orașul Breaza

Un ultim loc recomandat să îți petreci vacanța, dar nu și cel din urmă, este orașul Breaza. Orașul este încă de la 1928 statiune balneo-climaterică. Aici se poate respira aer curat datorita ozonului și ionilor negativi, care au un efect terapeutic incredibil.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro