10 iun. 2022 | 16:00

Locul din România care arată ca stațiunile de lux din Austria și Elveția. Ai fost aici?

Diverse
Locul din România care arată ca stațiunile de lux din Austria și Elveția. Ai fost aici?
Cazare în pensiuni, case de oaspeți și bungalouri

Ești pregătit de vacanță? Îți propunem să descoperi locul din România care arată ca stațiunile de lux din Austria și Elveția. Ai să găsești aici de la munți, natură sălbatică și un lac unic în Europa. Dacă nu ai fost aici, până acum, este momentul să te urci în mașină și să faci o vizită, chiar dacă locul se află ceva mai departe de tine.

Lacul Colibița. Locul din România care arată ca stațiunile de lux din Austria și Elveția

Dacă nu ai ajuns aici până acum, îți putem spune că zona se află la 120 km nord de Târgu-Mureș, în Munții Călimani. Va trebui să o iei pe drumul care duce spre orașul Bistrița, apoi spre lacul Colibița. Drumul în sine este un adevărat pelerinaj, printre dealuri cu iarbă verde și drumuri foarte frumoase.

Mai mult, odată ce te apropii de lac, trebuie să traversezi un mic defileu, la fel de spectaculos. Iar finalul călătoriei este destul de uimitor în sine și pur și simplu știi că te duci într-un loc frumos și senin.

După ce treci de defileu o să dai de un baraj. Odată ce ajungeți la baraj, puteți avea o priveliște clară a lacului Colibița. Văzut în fotografii poate părea frumos, dar dacă-l vezi de-aproape îți va părea spectaculos.

Ce am uitat să vă spunem este că lacul Colibița este situat la 900 de metri altitudine, pe culmile munților din Masivul Călimani. Lacul este înconjurat de dealuri împădurite la poalele cărora a fost amenajată o plajă de nisip fin.

Casele împrăștiate pe dealuri, brazii impunători, aerul rarefiat și liniștea absolută fac din această zonă locul din România care arată precum stațiunile de lux din Austria și Elveția.

Cazare în pensiuni, case de oaspeți și bungalouri

Toate spațiile de cazare se află foarte aproape de apă. În afară de aceste spații de cazare mai există și locuri de campare spațioase, unde vă puteți instala cortul. În acest fel vă veți bucura de primele raze ale dimineții și veți savura din plin spectacolul naturii.

Cei care doresc o plimbare răcoroasă pe lac pot opta pentru cursele cu barca. Iubitorilor de adrenalină localnicii le recomandă bărcile cu vâsle și caiace. Pentru senzații extreme se poate practica raftingul și windsurfingul.

În plus, aerul cu ozon puternic este benefic pentru sănătate, deoarece în apropiere funcționează un sanatoriu dedicat tratării bolilor pulmonare. Dacă sunteți pescari, vă puteți încerca norocul pe ambele maluri ale lacului. Speciile predominante sunt crapul și șalăul, spun localnicii din zonă.

Dacă vă plac drumețiile presărate cu descoperiri neobișnuite, le puteți găsi aici. În zilele cu vreme bună puteți face excursii la izvorul de apă minerală Borcut, pe vârful Bistricioru sau în Defileul Bistriței. Peisajele sunt frumoase și puteți parcurge trasee în căutarea celor mai frumoase locuri din zonă.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Capital.ro
Circulaţia trenurilor în perioada Sărbătorilor de Paşte | Anunţul CFR Călători
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro