Ești pregătit de vacanță? Îți propunem să descoperi locul din România care arată ca stațiunile de lux din Austria și Elveția. Ai să găsești aici de la munți, natură sălbatică și un lac unic în Europa. Dacă nu ai fost aici, până acum, este momentul să te urci în mașină și să faci o vizită, chiar dacă locul se află ceva mai departe de tine.
Dacă nu ai ajuns aici până acum, îți putem spune că zona se află la 120 km nord de Târgu-Mureș, în Munții Călimani. Va trebui să o iei pe drumul care duce spre orașul Bistrița, apoi spre lacul Colibița. Drumul în sine este un adevărat pelerinaj, printre dealuri cu iarbă verde și drumuri foarte frumoase.
Mai mult, odată ce te apropii de lac, trebuie să traversezi un mic defileu, la fel de spectaculos. Iar finalul călătoriei este destul de uimitor în sine și pur și simplu știi că te duci într-un loc frumos și senin.
După ce treci de defileu o să dai de un baraj. Odată ce ajungeți la baraj, puteți avea o priveliște clară a lacului Colibița. Văzut în fotografii poate părea frumos, dar dacă-l vezi de-aproape îți va părea spectaculos.
Ce am uitat să vă spunem este că lacul Colibița este situat la 900 de metri altitudine, pe culmile munților din Masivul Călimani. Lacul este înconjurat de dealuri împădurite la poalele cărora a fost amenajată o plajă de nisip fin.
Casele împrăștiate pe dealuri, brazii impunători, aerul rarefiat și liniștea absolută fac din această zonă locul din România care arată precum stațiunile de lux din Austria și Elveția.
Toate spațiile de cazare se află foarte aproape de apă. În afară de aceste spații de cazare mai există și locuri de campare spațioase, unde vă puteți instala cortul. În acest fel vă veți bucura de primele raze ale dimineții și veți savura din plin spectacolul naturii.
Cei care doresc o plimbare răcoroasă pe lac pot opta pentru cursele cu barca. Iubitorilor de adrenalină localnicii le recomandă bărcile cu vâsle și caiace. Pentru senzații extreme se poate practica raftingul și windsurfingul.
În plus, aerul cu ozon puternic este benefic pentru sănătate, deoarece în apropiere funcționează un sanatoriu dedicat tratării bolilor pulmonare. Dacă sunteți pescari, vă puteți încerca norocul pe ambele maluri ale lacului. Speciile predominante sunt crapul și șalăul, spun localnicii din zonă.
Dacă vă plac drumețiile presărate cu descoperiri neobișnuite, le puteți găsi aici. În zilele cu vreme bună puteți face excursii la izvorul de apă minerală Borcut, pe vârful Bistricioru sau în Defileul Bistriței. Peisajele sunt frumoase și puteți parcurge trasee în căutarea celor mai frumoase locuri din zonă.