20 apr. 2023 | 14:26

Locul din Europa unde oamenii beau bere în fiecare dimineață. Cum s-a ajuns aici

Diverse
Locul din Europa unde oamenii beau bere în fiecare dimineață. Cum s-a ajuns aici
Locul din Europa unde oamenii beau bere în fiecare dimineață

„Este aproape un aliment de bază, ca pâinea”, spun cei care trăiesc în locul din Europa unde oamenii beau bere în fiecare dimineață. Obiceiul ce nu ar fi privit cu ochi buni în niciun alt colț al continentului, a devenit o tradiție, un mod cât se poate de plăcut de a începe ziua. Cum s-a ajuns aici.

Care este locul din Europa în care oamenii beau bere în fiecare dimineață

Cum sună un mic dejun cu cârnați albi, covrigi și bere? Este o idee de neconceput pentru mulți dintre noi, însă o realitate pentru locuitorii din Bavaria, acea regiune din Germania cunoscută în întreaga lume datorită festivalului Oktorberfest.

Acest mic dejun tradițional, numit Weißwurstfrühstück, este o reprezentare perfectă a poftei de viață a localnicilor.

„Weißwurstfrühstück este mai mult decât un meniu. Este o scuză pentru o întâlnire informală când este prea târziu pentru cafea, dar prea devreme pentru prânz”, a spus Frauke Rothschuh de la biroul de turism din München, adăugând că oamenii se bucură de atmosferă și de berea.

Originea Weißwürste – cârnați albi poșați din vițel, slănină, ceapă, pătrunjel și condimente – este și în ziua de astăzi un mister. Cea mai populară variantă este aceea că ar fi fost inventați…din greșeală.

Te-ar putea interesa și: Cât costă o bere și o cafea în localurile Danielei Gyorfi din Centrul Vechi. Cântăreaţa și-a lăsat afacerile pe mâna lui George Tal: ”Nu mă pricep” EXCLUSIV

„Este aproape un aliment de bază, precum pâinea!”

Se spune că, în anul 1857, un tânăr hangiu din München, pe nume Sepp Moser, a fost nevoit să folosească carne de porc pentru a prepara cârnați, după ce rămăsese fără carne de oaie. Îngrijorat că s-ar putea sparge în timpul prăjirii, a decis să îi gătească în apă. Experimentul său s-a bucurat de un succes uriaș.

Acum, aproape două secole mai târziu, această combinație pentru prima masă a zilei este savurată aproape zilnic în statul sudic, mai ales în Oberbayern (Bavaria Superioară).

„Este o masă pe care o asociez cu familia mea în mediul rural”, a spus pentru BBC Theresa Portenlänger, care conduce împreună cu frații ei pub-ul modern din München Xaver’s .

Întrebată dacă nu i se pare ciudat că oamenii de acolo beau bere dimineața, ea a ținut să puncteze că:

„Mulți oameni de aici nu prea o văd ca pe ceva alcoolic – este aproape un aliment de bază, precum pâinea!”

Te-ar putea interesa și: Diferențele dintre bere și cidru. Care are mai multe calorii, de fapt

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Ce s-ar putea schimb la DrugTest. Ultimele informații de la MAI
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
România a luat total fața Ungariei. Budapesta a recunoscut. Ungurii au fost depășiți
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
SENIORII au DAT LOVITURA! ANUNȚ privind BANII! E bucurie IMENSĂ
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro