Sunt două dintre cele mai populare băuturi alcoolice, însă puțini consumatori pot spune exact care sunt diferențele dintre bere și cidru. Mai mult, sunt subiectul unei teorii ce pretinde că sunt inamicii persoanelor care vor să slăbească, însă adevărul este cu totul altul. Află, din rândurile de mai jos, care are mai multe calorii, de fapt.
Berea și cidrul sunt două băuturi ce nu lipsesc din meniul barurilor, restaurantelor sau de pe rafturile supermarketurilor. Ambele sunt băuturi alcoolice, deși sunt foarte diferite una de cealaltă, atât în ceea ce privește ingredientele, procesul de fabricație, cât și din punct de vedere al caloriilor pe care le au.
Primele dovezi ale consumului de bere datează de acum șase milenii. Fabricarea sa era considerată un proces sacru.
În marea majoritate a cazurilor, orzul este ingredientul principal al berii, deși există unele soiuri care sunt făcute cu grâu, hamei și malț.
Această băutură a fost considerată, în ultimii ani, inamicul celor care vor să slăbească. Fals, spun specialiștii. Acești punctează că marea problemă în lupta cu kilogramele o reprezintă gustările savurate lângă un pahar cu bere, precum cartofii prăjiți, chipsurile și alte prăjeli.
Dacă ne referim la calorii, numărul acestora diferă în funcție de soi. Astfel, la o sută de mililitri, berea fără alcool are 23 de calorii, cea de malț are 37, iar cea blondă, 42 de calorii.
Cidrul, în schimb, este o băutură alcoolică slabă, obținută din sucul fermentat al mărului.
Trebuie precizat că nu are alcool adăugat, cantitatea pe care o conține este rezultatul fermentației alcoolice a fructului. Este un proces natural ce rezultă din acțiunea drojdiei care transformă zaharurile din suc în dioxid de carbon și alcool.
În ceea ce privește caloriile, cidrul este mai bogat decât berea, o sută de mililitri din această băutură având în jur de 55 de kcal.
Așadar, cidrul are mai multe calorii decât berea, însă diferențele sunt prea mici pentru a avea vreun afect diferit asupra greutății. Vorbim, totuși, de băuturi alcoolice, deci trebuie consumate cu moderație.
Te-ar putea interesa și: 20 de alimente care au aproape zero calorii. Le poţi mânca fără grija kilogramelor în plus