11 iul. 2023 | 21:04

Locul din Europa iubit de români care poate fi periculos. Au loc accidente grave, vacanţa se transformă imediat în coşmar

Diverse
Locul din Europa iubit de români care poate fi periculos. Au loc accidente grave, vacanţa se transformă imediat în coşmar
A fost mult timp un paradis pentru scriitori, vedete de cinema și turiști în luna de miere

Pasionații de adrenalină caută de fiecare dată o nouă provocare și încă una, și mai mare ca ultima. Se pare că pentru ei există una, și anume locul din Europa iubit de români care poate fi periculos. Dacă faci parte din această categorie, citește mai departe și află care este acest loc.

Mecca turiștilor, locul din Europa iubit de români care poate fi periculos

Cunoscută pentru mușți turiști după aest, nume, coasta Amalfi, căci despre ea este vorba, a devenit un adevărat pericol. Motivul, spun autoritățile italiene, este că alunecările de teren fac coasta Amalfi mortală.

Aceste este locul din Europa iubit de români care poate fi periculos.

Vezi și: Regiunea din Italia care te plătește să te duci în vizită acolo. Care e singura condiție pentru a beneficia de acest privilegiu

Coasta Amalfi a fost mult timp un paradis pentru scriitori, vedete de cinema și turiști în luna de miere. Gore Vidal a scris într-o vilă somptuoasă cocoțată în orașul Ravello.

D.H. Lawrence și Richard Wagner și-au găsit inspirația aici. Greta Garbo s-a refugiat pe dealurile sale.

În timp ce priveliștile sunt uimitoare și bucătăria divină, un pericol tot mai mare pândește de-a lungul acestei porțiuni rafinate de coastă mediteraneană.

Schimbările climatice au adus ploi torențiale mai frecvente, precum cea care a declanșat alunecarea de teren care a ucis mai mulți turiști de-a lungul anilor.

Sit de patrimoniu UNESCO fără investiții

Cu toate acestea, potrivit celor mai importanți geologi italieni, investițiile în prevenirea dezastrelor naturale în acest sit de patrimoniu UNESCO lipsesc cu desăvârșire.

Luna aceasta, ei s-au întâlnit pe Coasta Amalfi pentru a încerca să atragă atenția asupra pericolului.

„Abordarea riscurilor geologice pur și simplu nu este o prioritate în Italia… Guvernul nostru nu face practic nimic pentru a monitoriza situația și pentru a educa oamenii cu privire la modul de reacție.

Asta în ciuda faptului că riscurile geologice sunt cele mai mari din toată Europa în Italia. ,” spune Francesco Peduto, președintele Consiliului Național al Geologilor.

Vezi și: Plajele din Italia de o frumusețe răpitoare. Trebuie să le vizitezi în această vară

Șaptezeci la sută din toate alunecările de teren înregistrate în Europa sunt în Italia, mai mult de 500.000 din 700.000, într-o țară care prezintă deja un risc ridicat de cutremure și activitate vulcanică.

Pe dealurile accidentate din spatele orașelor de pe Coasta Amalfi, semnele eroziunii și ale neglijenței marchează terenul.

La înălțimi mai mici, faimoșii lămâi din Amalfi cresc pe terase asigurate de ziduri de sprijin din piatră. Dar multe dintre ele au fost abandonate, deoarece necesită prea multă muncă și sunt prea costisitoare pentru a fi întreținute.

Cândva un bastion împotriva eroziunii, zidurile se prăbușesc.

Vezi și: Locuri din lume interzise turiştilor. De ce nu au voie să meargă aici, secretele meleagurilor misterioase

Mai sus pe dealuri, suprafețe mari de terenuri defrișate marchează pantele. Cu un secol în urmă, acestea erau pline de stejari, fiecare dintre ei fiind plantat de o familie la nașterea unei fete și tăiat 18 ani mai târziu pentru zestre.

Astăzi, fermierii locali plantează fagi slabi, folosiți pentru placaj, pe care îi taie la fiecare cinci ani, un factor care contribuie periculos la alunecările de teren.

Dezastre costisitoare în locul din Europa iubit de români care poate fi periculos

În ultimii 50 de ani, guvernul italian a cheltuit, în medie, aproximativ 3 miliarde de euro pe an pentru a răspunde la dezastre naturale, inclusiv zeci de alunecări de teren.

Geologii care s-au întâlnit în Amalfi în această lună spun că cheltuielile de urgență ar putea fi reduse drastic doar dacă Italia ar începe să investească în prevenire.

Vezi și: Cel mai frumos lac din Italia a secat. Turiştii şi localnicii nu au mai văzut aşa ceva, imaginile sunt dramatice

În plus, oricine a trăit într-o zonă afectată de un cutremur, o alunecare de teren sau o inundație vă va spune că cheltuielile guvernamentale generoase de după aceea nu prea rezolvă problemele.

Inflația prețurilor și corupția în urma dezastrelor naturale au o istorie lungă și bine documentată în Italia. Cel mai grăitor exemplu recent este cutremurul din 2009 din L’Aquila, care a făcut 308 morți și a lăsat 65.000 de oameni fără adăpost.

Vezi și: Amenzi colosale pentru turiștii care merg în Italia. Ce nu ai voie să comiți, sub nicio formă

Ulterior, au fost găsiți vinovați de mituirea unor funcționari din cadrul agenției italiene de protecție civilă pentru a câștiga licitații publice. Dar, între timp, construcția a început într-adevăr, iar o mare parte din ea a fost de proastă calitate.

La aniversarea a șapte ani de la cutremur, ziarele italiene au publicat cea mai recentă fotografie a unui balcon prăbușit de pe casele presupus a fi antiseismice construite în orașul nou din l’Aquila după cutremur.

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Cum arată cavoul-palat unde va fi înmormântat Silviu Prigoană?! A cerut să fie înhumat la secret, exact ca tatăl său?! Regina Întunericului: „Dacă nu-i respectăm dorința, se supără!”
Click.ro
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu Rusia
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Silviu Prigoană a fost deja înmormântat. Copiii au ținut cont de dorința lui
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Taxă la bancomate. Anunț pentru toți românii care vor să retragă numerar de la ATM
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mesajul lui chef Nicolai Tand după câștigarea marelui premiu în Finala Asia Express, sezonul 7. Ce a transmis concurentul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro