14 aug. 2022 | 10:33

Cel mai frumos lac din Italia a secat. Turiştii şi localnicii nu au mai văzut aşa ceva, imaginile sunt dramatice

News
Cel mai frumos lac din Italia a secat. Turiştii şi localnicii nu au mai văzut aşa ceva, imaginile sunt dramatice
Lacul Gardia din Italia a secat. Turiștii care au venit aici s-au declarat șocați de peisajul care, acum, arată foarte diferit.

Imagini dramatice de la cel mai mare lac din Italia. Lacul Garda din Italia a secat. Turiștii care s-au deplasat în regiune într-un weekend prelungit de vară s-au declarat șocați de peisajul care arată foarte diferit în comparație cu anii trecuți. Lacul a secat până aproape de cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, potrivit cercetătorilor. Întinderi de roci subacvatice sunt acum vizibile pentru toată lumea. Apa se încălzește aici la temperaturi specifice zonei Caraibe.

Lacul Garda din Italia a secat

Lacul Garda din nordul Italiei a secat până la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată de cercetători. Fenomenul a avut loc în circumstanțele în care zona de nord a statului european se confruntă în prezent cu o secetă istorică, din cauza schimbărilor climatice. Precipitațiile sunt aproape absente, iar temperaturile urmează mereu un trend ascendent.

„Am venit anul trecut aici, ne-a plăcut. Ne-am întors anul acesta, însă am constatat că peisajul s-a schimbat foarte mult. Am fost un pic șocați când am ajuns aici. Obișnuiam să ne plimbăm… Dar apa nu mai e acolo”, a declarat turista Beatrice Masi jurnaliștilor italieni.

Râuri importante, precum Po, care traversează centrul agricol și industrial al Italiei, au secat aproape în întregime. Din cauza acestor condiții climatice, producția de alimente are mult de suferit. Italia nu este, însă, singura țară din Europa care se confruntă, potrivit oamenilor de știință, cu cea mai gravă secetă din ultimii 500 de ani.

La ce a fost folosită apa din Garda

Multe țări europene, printre care Spania, Germania, Portugalia, Franța, Olanda și Regatul Unit, se confruntă în acest sezon estival cu temperaturi neobișnuit de mari. Acestea afectează fermierii și producătorii locali în mod deosebit. Autoritățile din fiecare stat se află sub presiune și trebuie să ia măsuri de urgență pentru siguranța cetățenilor.

Potrivit oamenilor de știință, seceta actuală din Europa ar putea să se extindă pe 47% din continent, în formă agravată.

Revenind la Italia, trebuie precizat că guvernul de la Roma a permis ca precipitațiile din zonele locale să fie înlocuite cu apa lacului Garda. Asta în condițiile în care seceta a provocat deja pierderi de miliarde de euro agricultorilor din regiunea râului Po, care a fost și el afectat de temperaturile caniculare.

Lacul pierdea zilnic 2 cm de apă

În fiecare secundă, 45 de metri cubi de apă din lacul Garda erau redirecționați către râuri. În aceste condiții, lacul se menținea la 32 de centimetri deasupra nivelului freatic, aproape de minimele record din perioada anilor 2003 și 2007.

Primarul din Garda susține, între timp, că mai întâi de toate trebuie să protejeze industria turistică și fermierii. Davide Bedinelli a insistat asupra ideii că turismul are parte de un sezon mai înfloritor decât s-ar fi așteptat. La sfârșitul lunii iulie, o mulțime de nemți au decis să efectueze vizite în Italia, potrivit acestuia.

Citește și: Lacul din România care a devenit istorie. A secat de apă și păsările au plecat deja

„Seceta este un fapt cu care trebuie să ne confruntăm în acest an. Dar sezonul turistic nu este în pericol”, a transmis Davide Bedinelli în luna iulie, potrivit EuroNews, confirmând ulterior că lacul pierdea zilnic câte 2 cm de apă.

PlaySport
Eliminare surpriză la Survivor pe 28 martie! Iancu o salvează pe Ana Pal și altă Faimoasă pleacă acasă: Cine se duelează
Ego.ro
Dumnezeule! Cât de frumoasă este iubita lui Pescobar. De asta o ține ascunsă
Digi24
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel către aliații NATO
Cancan.ro
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
EVZ.ro
Cătălin Botezatu, prins în fapt. Pe cine a înșelat
Adevarul
Marele baraj din Valea Jiului, investiția care a ajuns atracție turistică, dar nu va fi terminată niciodată FOTO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
„Nu cred!” Un brașovean și-a construit legal o „vilă” pe un bloc cu 8 etaje: „Există contract de vânzare cumpărare”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Atentie, imagini sensibile! Un martor cheie a postat imagini de la crima care a socat Romania. FOTO
Redactia.ro
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”
Digisport.ro
Ce spune Cătălin Scărlătescu despre noii jurați de la Chefi la Cuțite: „Asta i-a și făcut să ajungă acolo în locul nostru”
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Imagini virale cu dictatorul din Belarus. Cu un cățel alb și pufos în brațe, Lukașenko vorbește cu generalii despre atacarea Poloniei
Digi24
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a îndrăgostit de ea. Apoi i-a cerut bani
Digi24
Retrasă din lumea mondenă, fosta bombă sexy e de nerecunoscut! S-a apucat de scris cărți de bucate
Unica.ro
Chifteluțe mănăstirești. Rețeta măicuțelor de la Schitul Poiana Maicilor
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Îți vine amenda direct acasă! Șoferii vor fi sancționați automat. Nu mai scapă nimeni
Capital.ro
Vom plăti taxe și impozite mai mari pe proprietăți. Când va intra în vigoare
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
CÂND cresc PENSIILE și SALARIILE. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro