Dacă te întrebi de ce s-au uscat vârfurile frunzelor unora dintre plantele tale de apartament, acest articol te va ajuta să afli. Internauții au descoperit care sunt principalele motive care duc, de obicei, la uscarea florilor tale de interior. Cum poți evita apariția problemelor de acest gen.
Îngălbenirea și uscăciunea la vârfurile frunzelor plantelor de interior sunt două dintre principalele dificultăți care apar de obicei în întreținerea acestora.
Am menționat deja cu ocazii anterioare de ce frunzele plantelor se îngălbenesc și cum se rezolvă și, de această dată, este rândul frunzelor uscate.
Inițial, avem tendința de a crede că atunci când florile de interior capătă acea nuanță maronie la vârfurile frunzelor și o textură încrețită, înseamnă că ar avea vreo afecțiune.
Cu toate acestea, de multe ori, este un indiciu clar că soiul suferă de „stres”. Iată cele mai întâlnite motive care duc la apariția problemelor de această natură.
Aceasta este probabil prima cauză la care ne gândim când privim vârfurile uscate ale frunzelor. Aceeași plantă are nevoie de cantități diferite de irigare, în funcție de sezon. Dar, faptul că nu are suficientă umiditate, nu înseamnă că nu i se asigură cantitatea adecvată de îngrijire.
Uneori, rădăcinile plantelor nu absorb corect apa. Acest lucru se poate întâmpla, de exemplu, când se folosește un substrat/sol care se scurge prea repede.
În ceea ce privește factorul anterior, dacă observi ca pământul plantei tale este prea uscat, nu este recomandat să îl uzi în mod excesiv.
Ar trebui să parcurgi treptat procesul de irigare al florilor și să observi cum reacționează planta, verificând să nu se îmbolnăvească. Ai grijă să nu pui prea multă apă, deoarece poți îneca rădăcinile.
Soarele este foarte benefic pentru plante, dar lumina excesivă poate avea și un efect negativ asupra lor. Unele flori nu trebuie lăsate prea mult timp în razele directe ale soarelui, deoarece frunzele se pot ofili mai repede.
Ideal ar fi să nu depozitezi plantele de apartament pe balcon, deoarece acolo sunt expuse direct la lumina solară. Cel mai bine ar fi să le ții în interior, pe pervazul geamului sau într-un holișor luminat.
Citește și Florile pe care nu trebuie sa le plantezi sub nicio formă lângă legume
După cum știi, plantele transpiră prin frunze și în timpul acestui proces, frunzele se răcesc, prevenind stresul termic. Cum afectează lumina transpirația? Cu cât este mai mult, cu atât va transpira mai mult.
Pentru a face acest lucru, florile trebuie să aibă suficientă apă pentru a o transporta de la rădăcini la tulpini și, de asemenea, la frunze. Dacă au o deficiență, va fi mult mai probabil ca acestea din urmă să ajungă să ardă.