Cum trebuie udate plantele pe timp de caniculă. Vei scăpa de orice problemă

Cum trebuie udate plantele pe timp de caniculă. Vei scăpa de orice problemă
Cum trebuie udate plantele vara, când temperaturile ating niveluri foarte ridicate. Trucuri de la grădinari pentru îngrijirea plantelor.

Există o mulțime de teorii privind cea mai eficientă modalitate de a uda plantele. În special pe vremuri de caniculă, când temperaturile doboară absolut orice record al timpurilor. Ce trebuie să știm, însă, este că într-o zi normală, însorită, o plantă consumă o cantitate de apă echivalentă cu greutatea sa. Află cum trebuie udate plantele atunci când temperaturile sunt foarte ridicate. Iată câteva trucuri folosite de către grădinari pentru a avea parte de culturi bogate!

Cum trebuie udate plantele

Este foarte important ca, în fiecare dimineață, să verificăm starea plantelor de care ne ocupăm. Dacă frunzele sunt moarte sau florile uscate, trebuie să îndepărtăm zonele cu pricina cât mai repede posibil. Iar asta deoarece acestea consumă apă și slăbesc, astfel, planta.

Motivul pentru care plantele ar trebui să fie verificate dimineața este unul foarte simplu. În timpul zilei, o ușoară ofilire a plantelor este normală, însă până a doua zi dimineața, o plantă trebuie să își revină la forma inițială. Asta în cazul în care este sănătoasă și are parte de suficientă apă.

Metoda corectă de a uda plantele. Potrivit lui Stuart Thompson, lector principal de biochimie vegetală la Universitatea Westminster, plantele care sunt plantate direct în solul din grădină vor avea parte de toate beneficiile dacă sunt udate dimineața sau seara. Astfel, picăturile de apă au timp să fie absorbite în sol.

Teoria potrivit căreia picăturile de apă ard frunzele, dacă plantele sunt udate dimineața, este una incorectă, potrivit specialistului citat. Cu excepția frunzelor cu peri, care ar putea reține picăturile suficient de departe de frunză pentru ca razele soarelui să fie concentrate pe suprafața frunzei, această ipoteză nu se aplică.

Trucuri de la grădinari

Grădinarii recomandă ca, în general, plantele să nu fie udate atunci când razele soarelui acționează în plină forță. Dacă ne facem un obicei din a uda plantele în miezul zilei, apa se va evapora înainte de fi absorbită de sol.

Plantele de ghiveci vor consuma apa foarte repede. Din acest motiv, Stuart Thompson recomandă ca plantele să fie mutate la umbră și să fie udate de mai multe ori pe zi, potrivit gardensillustrated.com. Astfel, plantele nu se vor mai ofili.

Iată o listă de sfaturi oferite de către grădinari pentru persoanele care vor să se bucure de plante sănătoase, chiar și când temperaturile ating valori caniculare:

  1. Când afară e caniculă, udați plantele mai mult decât într-o zi însorită, însă nu exagerați.
  2. Udați plantele doar dimineața sau seara.
  3. Evitați să udați plantele în plin soare.
  4. Întotdeauna puneți plantele care sunt în ghiveci la umbră și udați-le de mai multe ori pe zi.
  5. Apa rece de la robinet este bună pentru plante.
Urmăriți Playtech.ro și pe