Florile pe care nu trebuie sa le plantezi sub nicio formă lângă legume

Florile pe care nu trebuie sa le plantezi sub nicio formă lângă legume
Nu planta aceste flori lângă legume. Iată cum îți pot încetini dezvoltarea plantelor, în ciuda aspectului estetic frumos.

Dacă îți plac plantele, cu siguranță aranjamentul lor în grădină a fost printre principalele subiecte pe care le-ai analizat înainte de sezonul dezvoltării lor. Plantarea alăturată a florilor și a legumelor poate spori, în unele cazuri, fertilitatea, efectul de suprimare a buruienilor și, prin urmare, atragerea polenizatorilor. Există cazuri, însă, când aspectele amintite anterior nu se aplică. Nu planta aceste flori lângă legume niciodată, dacă vrei să te bucuri de recolte bogate!

Ce trebuie să știi despre florile plantate lângă legume

Ce combinații de plante poți să cultivi în grădina ta? Iată ce trebuie să știi despre florile ce se plantează lângă legume. Unele dintre cele mai comune asocieri de plante sunt floarea-soarelui și dovleacul, fasolele și gălbenele și roșiile și gălbenelele. Alăturate, acestea respind dăunătorii și, prin urmare, diverse boli ale plantelor. În acest fel, randamentul culturilor este mult mai sporit.

Unele combinații de flori și legume sunt, însă, asocieri-capcană. Dacă le plantați alăturat, nu vă vor plăcea în niciun caz rezultatele. Iată despre ce este vorba, mai pe larg!

Există multe tipuri de bulbi de flori care arată aproape identic cu cei ai plantelor din familia allium, cum ar fi usturoiul, ceapa, prazul sau ceapa verde. Majoritatea dintre aceste legume nu vor avea gust bun, dacă sunt plantate lângă flori.

Unii bulbi florali toxici pot să conducă la efecte secundare grave în cazul culturilor. De exemplu, atât lalelele, cât și narcisele conțin alcaloizi dăunători care afectează legumele. Aceste combinații pot provoca și simptome precum amețeli și tulburări abdominale în cazul oamenilor. Deși toate părțile plantei pot produce aceste efecte, bulbul este cel care conține cea mai mare concentrație.

Nu planta aceste flori lângă legume niciodată

Ca regulă generală, orice flori care sunt otrăvitoare nu ar trebui să fie plantate lângă legume niciodată. S-ar putea ca, din punct de vedere estetic, recoltele să arate foarte frumos. Adevărul este că, probabil, neintenționat, veți culege flori în loc de legume, ceea ce va conduce la diverse afecțiuni de sănătate.

Oleandrul este un astfel de exemplu. Toate părțile plantei sunt toxice, inclusiv florile. Dragostea vulpii este o altă plantă toxică. Frunzele, tulpinile, florile și semințele acesteia sunt dăunătoare pentru sănătate. Feriți florile toxice de legumele precum mazărea dulce.

În altă ordine de idei, nu este nimic în neregulă cu cultivarea florilor de gladiole. Dar ar trebui să le țineți departe de grădina de legume. Mai ales dacă aveți legume precum mazărea și fasolea. Se știe că gladiolele împiedică dezvoltarea acestor plante pe măsură ce ele cresc, potrivit Morning Chores.

Citește și: Cât bicarbonat de sodiu se pune în apă pentru a uda florile. Iată ce nu știai despre plantele tale

De asemenea, floarea-soarelui tinde să fie cultivată deseori alături de legume. Se știe deja că această plantă atrage polenizatorii și, astfel, poate îmbunătăți rata de înflorire a întregii grădini. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să nu plantați floarea-soarelui în apropierea legumelor care cresc la mică înălțime. Floarea-soarelui inhibă, de exemplu, creșterea cartofilor.

Urmăriți Playtech.ro și pe