Locul de vis din Grecia pe care orice român trebuie să îl vadă măcar o dată în viață. Simți că ajungi în Rai

Locul de vis din Grecia pe care orice român trebuie să îl vadă măcar o dată în viață. Simți că ajungi în Rai
Locul de vis din Grecia pe care orice roman trebuie sa il vada

Pe timp de vară, românii își fac planuri de vacanță pentru a se bucura de un sejur la mare în cele mai însorite destinații turistice. Fie că vorbim de o insulă exotică sau de o țară în care temperaturile medii depășesc 30 de grade, iată unul dintre cele mai frumoase locuri din Grecia pe care trebuie neapărat să le vizitezi.

Citește și Insula din Grecia de care românii nu au auzit. Cine se bucură: „Nu a fost descoperită de Melteanus Autenticus” VIDEO

Cum arată lacul natural cu ape termale din Grecia

Lacul Vouliagmeni este situat în inima Rivierei Atenei și este o adevărată comoară ascunsă a Greciei. Situat pe un peisaj idilic, acest fenomen geologic rar este inclus în rețeaua NATURA 2000.

Apele sale salubre sunt bogate în săruri și minerale, precum potasiu, natriu, litiu, amoniu, calciu, fer, clorură, iod, lacul fiind considerat o piscină naturală cu ape termale.

Apele de la Vouliagmeni sunt alimentate continuu de mare, iar izvoarele termale subterane, cu adâncime cuprinsă între 50 și 100 de metri.

Înotul în lac este mai mult decât plăcut, fiind descris de către cei de la Trip Advisor precum o experiență holistică care stimulează energia înotătorilor și le echilibrează starea de bine. Peștii Garra Rufa, cunoscuți ca pești spa, fac parte din ecosistem.

Cum s-a format lacul Vouliagmeni din Grecia

De asemenea, pe malul lacului sunt oferite șezlonguri și umbrele, pentru ca turiștii să se bucure de un sejur ca pe litoral. Apa limpede și curată precum cristalul reflectă stâncile înalte din jurul său, precum și vegetația locală.

Mineralele din apele lacului Vouliagmeni sunt cunoscute pentru ameliorarea problemelor osoase și musculare, spun specialiștii. Lacul este recunoscut ca o minune a naturii datorită aspectului său unic și a împrejurimilor.

Cercetările și studiile științifice au descoperit că în urmă cu milioane de ani, acolo unde se află acum lacul, a existat cândva o peșteră mare cu un număr mare de izvoare termale.

Citește și Lacuri cu plajă în România. „Litoralul Vestului”, locul de vis cu nisip mai fin decât pe plajele de la mare

Cum se pot distra turiștii

În cele din urmă, temperatura ridicată și umiditatea acestor izvoare au făcut ca acoperișul să se prăbușească.

Peștera subacvatică de la marginea lacului nu a fost niciodată explorată pe deplin. Dintre cele 14 tuneluri care alcătuiesc peștera există unul care, la 800 de metri, este cel mai lung din lume.

Pe timpul verii, Lacul Vouliagmeni oferă băi cu izvoare termale, hidroterapie și fizioterapie, precum și o serie de alte servicii. De asemenea, destinația turistică este deschisă pentru înot, pe tot parcursul anului.

Copiii sunt bineveniți, de fapt există un loc de joacă și găzduiesc petreceri pentru copii. O potecă care începe deasupra Lacului duce la Dealul Faskomilia, o zonă naturală întinsă pe 296 de acri.

Aceasta este perfectă pentru drumeții sau ciclism și are vedere la coasta Atticii și la Lacul Voulaigmeni. Lacul organizează tururi de grup și plimbări pe Deal.

Urmăriți Playtech.ro și pe