18 iul. 2022 | 18:16

Lacuri cu plajă în România. „Litoralul Vestului”, locul de vis cu nisip mai fin decât pe plajele de la mare

Diverse
Lacuri cu plajă în România.
Lacuri cu plajă în România

Lacuri cu plajă în România. Știai că există? Există mai multe lacuri cu plajă în țara noastră, iar mii de români aleg aceste destinații pentru un weekend relaxant departe de problemele din viața de zi cu zi. Unde sunt acestea și ce activități poți practica dacă alegi să-ți petreci timpul liber aici?

Lacuri cu plajă în România. „Litoralul Vestului”, vizitat de peste 100.000 de turiști

În comuna Ghioroc din județul Arad se regăsește un astfel de colț de rai. Mai mult de atât, localitate a primit aprobarea pentru a deveni stațiune de interes local. Lacul Ghioroc mai este denumit și „Litoralul Vestului”. Este vizitat în fiecare an de peste 100.000 de turiști în sezonul estival.

Aici veți găsi o plajă cu nisip fin, alături de palmierii care oferă un aspect exotic locului. Lacul Ghioroc se află la doar 25 de kilometri distanță de orașul Arad. Lacul are o suprafață de circa zece hectare, o plajă cu nisip mai fin decât pe litoral, care se găsește la poalele Munților Zarandului.

Autoritățile au investit sume importante de bani în această zonă, mai ales în ultimii ani, iar din ce în ce mai mulți turiști vin aici în fiecare an. De asemenea, în fiecare an, aici se organizează Ghioroc Summer Fest. Distracția începe pe 1 iulie și continuă tocmai până pe data de 1 septembrie.

În cadrul festivalului sunt organizate concursuri și petreceri tematice. Sunt invitați artiști din România, DJ din țară, dar și din afară.

Cum a devenit „Litoralul Vestului” stațiune turistică

Într-un comunicat transmis de Consiliul Județean Arad, reprezentanții ministerului au vizitat timp de două zile Lacul Ghioroc. Într-un final au decis ca acesta să fie introdus în proiectul de HG pentru declararea ca stațiune turistică de interes local.

„Am primit punctaj maxim, 220 de puncte. Au spus că este cea mai bună staţiune pe care au avizat-o şi că ne vor da exemplu şi la celelalte localităţi care au depus dosare pentru transformarea în staţiune. Noi am făcut singuri documentaţia şi am făcut-o bine din prima. Alţii cu firme de consultanţă nu au documentaţiile bune”, declară primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi Morodan.

Conducerea Consiliului Județean Arad a început încă din anul 2016 demersurile pentru punerea în evidență a acestei zone, pentru ca „Litoralul Vestului” să devină stațiune de interes local.

Una dintre cele mai importante investiții care a făcut diferența a fost plaja lacului Ghioroc și vecinătatea acestuia. În scurt timp, locația a devenit una dintre preferatele arădenilor, și nu numai, pentru petrecerea timpului liber pe timp de vară.

Cea mai mare plajă artificială din România se află în București

Pentru cei care sunt din București sau din zonă și nu au timp să meargă până pe litoral, pot experimenta același lucru și în Capitală. Bucureștenii care își doresc să stea la plajă, însă nu au timp să plece la mare, primesc o veste bună din partea lui Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

Acesta lucrează la un nou proiect, „Insula Îngerilor”, așa va fi denumită Insula Lacul Morii. Aici există șezlonguri, umbrele, hamace, iar cei care sunt pasionați de sport vor putea juca fotbal, volei sau baschet pe terenurile amenajate. Cei care iubesc fitness-ul au la dispoziție aparate de gimnastică.

„Amenajarea zonei de promenadă și a Insulei Lacului Morii – este un proiect pe care l-am deblocat și azi suntem în faza de implementare cu el. Lacul Morii, cu tot ce înseamnă zona de promenadă și insulă, se află în administrarea Apelor Române. Timp de mai bine de doi ani am muncit pentru a semna un protocol cu Apele Române din punct de vedere al preluării administrării la nivelul Sectorului 6 și, bine-nțeles, că am reușit și, ulterior, am demarat procedurile legale pentru a realiza proiectul necesar pentru investiție”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Celebrul dig de pe Lacul Morii a fost inaugurat pe 1 iunie, de Ziua Copilului. Amenajările au durat 8 luni, iar costurile s-au ridicat la circa 10 milioane de lei. Insula are trei nivele. Una este dedicată celor care vor să alerge, iar celelalte două pentru cei care vor să se relaxeze.

Există și o zonă dedicată pentru plajă. Aici, totul a fost amenajat cu nisip, șezlonguri, iar oamenii pot veni și cu propriile prosoape. Același proiect prevede și modernizarea aleilor din jurul Lacului Morii.

Plaja de la Șuncuius

La Șuncuius, județul Bihor, veți găsi o plajă amenajată, cu nisip foarte fin, șezlonguri ca la mare și liniște totală. Plaja este înconjurată de stânci, lucru care te poate duce cu gândul la o destinație exotică, însă se află în inima Apusenilor.

În realitate, plaja aparține de Pensiunea Lavinia. Râul care trece prin apropiere, Criș și stâncile din jur, oferă o atmosferă relaxantă la care sigur vei dori să te reîntorci. Pensiunea este una normală, foarte curată și frumoasă, însă oamenii vin aici pentru plajă.

Plaja din munți se află la 544 km depărtare de București, 230 km de Timișoara și 103 km de Cluj. Drumul este foarte accesibil, totul este asfaltat, în afară de ultimii doi kilometri până la pensiune. În zonă sunt două pensiune unde vă puteți caza, Pensiunea Lavinia și Pensiunea Grădia.

Trebuie să aveți în vedere că plaja nu este foarte mare, iar vara poate fi foarte aglomerat. De asemenea, accesul pe plajă este prioritar clienților cazați la Pensiunea Lavinia. Închirierea unui șezlong costă 15 lei, iar prețul unei nopți de cazare cu mic dejun inclus costa 220 de lei, pentru o cameră dublă.

PlaySport
Vedeta care abia semnase cu Antena Stars a anunțat că se retrage din televiziune: „Îmi iau avans”
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
EVZ.ro
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Cătălin Botezatu este într-o formă de invidiat! „Nu mă distrez și am un regim de viață ok!”
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ce a putut să le spună Mirel Dragomir părinților după ce i-a luat viața tinerei Andreea Morega. Detalii incredibile din arest
Redactia.ro
Ofertă de ȘASE milioane de euro! Gigi Becali a dat răspunsul pe loc: ”Cu Dumnezeu nu negociezi”
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o pot încălca
Capital.ro
Momentul în care un consilier local din Brașov s-a filmat pe toaletă, live, în plină ședință, după ce a uitat să închidă camera telefonului
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
Vești PROASTE de la CASA de PENSII! NU se mai dau PENSIILE MAJORATE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro