12 iul. 2022 | 16:18

Insula din Grecia de care românii nu au auzit. Cine se bucură: „Nu a fost descoperită de Melteanus Autenticus” VIDEO

Diverse
Insula din Grecia de care românii nu au auzit. Cine se bucură: „Nu a fost descoperită de Melteanus Autenticus” VIDEO
Cum  ajungi pe insula din Grecia de care românii nu au auzit

Insula din Grecia de care românii nu au auzit! Pentru turistul amator de sejururi în Grecia, cele mai cunoscute destinații sunt Rhodos, Thassos. Dar și alte câteva insule extrem de populare. Dar pentru cei care bat la picior  frumusețile de aici, există și alte locuri, mai puțin bătătorite de turiști. Pintre acestea se a află și insula din Grecia de care românii nu au auzit, și anume insula Karpathos. Sunt puțini turiștii români care ajung aici, dar odată descoprită, insula este un adevărat colț de rai.

Karpathos, locul de vis, insula din Grecia de care românii nu au auzit

Undeva în Marea Egee, între Creta și Rhodos, parte a arhipelagului Dodecanez, se află insula Karpathos. Cu o populație de aproximativ 7.000 de locuitori, care vara poate crește de 3-4 ori datorită întoarcerii acasă a foștilor localnici, plus numărul tot mai mare de turiști, Karpathos este a doua insulă ca mărime din acest arhipelag din sudul Mării Egee.

Munți înalți, cu altitudinea maximă a vârfului Kali Limni, de 1.215 m, peisaje de carte poștală, sate tradiționale, plaje turcoaz și o istorie bogată sunt elementele care caracterizează pe scurt Karpathos. Dar, în caracterizarea generală, nu se poate uita de localnici, care știu să se bucure de viață, onorându-și tradițiile și organizând festivaluri frumoase pe tot parcursul anului.

Pe insula Karpathos există 12 sate, unele în munți, altele aproape de mare. Toate aceste sate sunt marcate de o ospitalitate remarcabilă. Aici tavernele administrate de familii sunt gata să ofere vizitatorilor mâncăruri locale delicioase. Bisericile creștine și bizantine împânzesc insula, iar turiștii sunt atrași de peisajele care variază de la o regiune la alta.

„Nu a fost descoperită de Melteanus Autenticus”

Printre turiștii care știu extrem de bine locațiile mai retrase, se știe de insula Karpathos. De altfel unii internauți au postat pe rețelele de socializare impresii despre această locație de vis.

„Având în vedere că am văzut multe postări în care conaționalii noștri caută ținuturi în Grecia, în care nu se vorbește românește și în care încă nu a călcat așa zisul „Melteanus Autenticus”, vreau să vă invit să vizitați unul dintre minunatele locuri pe care le-am văzut de-a lungul anilor și anume insula Karpathos”, a scris un internaut pe pagina de Facebook Forum Grecia.

Istoria lui Karpathos își are rădăcinile în mitologie

Potrivit legendei, pirații de aici și-au iubit atât de mult patria încât au mers pe Muntele Olimp pentru a-i răpi pe zei și a-i aduce în Karpathos. Planul lor a reușit, iar „victimele” au fost duse într-un sat de munte numit Olympos. Satul există și astăzi.

Nu știm dacă zeii au rămas sau nu în Karpathos, dar se știe că această insulă este una dintre cele mai puțin comerciale dintre insulele grecești. O scurtă plimbare cu mașina prin unele dintre sate te transpune în timp. Impresia generală este aceea că te afli într-un loc al contrastelor. Istoria insulei este marcată în mare măsură de faptele piraților, personalitatea sa fiind definită mai mult de structura sa muntoasă.

Ce să faci și ce să vezi pe insula Karpathos

Cu atât de multe contraste în fața dumneavoastră, de la munți abrupți la plaje senine, oportunitățile de vacanță se desfășoară fără prea multe dificultăți. Bineînțeles, Karpathos este o insulă pentru cei care iubesc natura și activitățile sportive.

De exemplu, partea de sud-est a insulei este bântuită de vânturi constante, ceea ce face ca zona Afiartis să fie un loc căutat de surferi și kite-surferi.

Partea de nord este o zonă protejată, Saria și Astakidonisia fiind recunoscute la nivel internațional pentru biodiversitatea lor. Karpathos este, de asemenea, un popas important pentru păsările migratoare în drumul lor din Africa spre Europa.

Are aproape 480 km de trasee de drumeție, dintre care zece sunt special dedicate observatorilor de păsări. Per total, Karpathos nu este o insulă aglomerată, cu turiști care se calcă în picioare și care aglomerează plajele, ca pe alte insule mai faimoase. Insula este relativ nouă în circuitul turistic și încă se mândrește cu o liniște aproape nefirească în timpul verii.

Pigadia, capitala insulei Karpathos, insula din Grecia de care românii nu au auzit

Pigadia este capitala orașului Karpathos. Este construită pe locul unuia dintre orașele antice de aici, Poseidio, care îl venera pe Poseidon, zeul mării. Au mai rămas încă părți din vechea așezare și din zidul ciclopilor care o apăra. Astăzi Pigadia este un oraș care oferă localnicilor și turiștilor toate facilitățile de care ar putea avea nevoie.

Cafenelele și tavernele care se întind până la mare, chiar lângă bărcile de pescuit, oferă posibilitatea de a gusta din gastronomia locală. Nu departe de centru, turiștii se pot bucura de plaje curate și bine echipate, precum Vronti, Agios Nikolaos, Ammoopi sau Kyra Panagia.

O plimbare pe străzile înguste din Pigadia vă duce la biserica ortodoxă din Agia Fotini. Biserica a fost construită pe ruinele sanctuarului Dioscuri.

Puteți merge la capela din Agia Kyriaki, la 2,5 km spre vest, de unde se poate admira o priveliște spectaculoasă asupra mării și a pădurii. În fiecare dimineață, din portul Pigadia, puteți cumpăra excursii către plaje unice, cum ar fi Kato Lakos, Kyra Panagia, Apella și altele, precum și către Diafani, de unde puteți vizita satul Olympos.

Olympos este cea mai frumoasă atracție turistică din Karpathos. Din primul moment în care ajungi acolo, imaginea sa impresionează. Satul este așezat pe creasta unui deal înconjurat de munți mai înalți și, datorită acestei poziții, toate casele au vederi magnifice asupra mării, motiv pentru care mulți numesc Olympos „balconul Mării Egee”.

Plajele din Karpathos

Plajele din Karpathos sunt variate, dar, în același timp, sunt potrivite pentru toate categoriile de vârstă. Majoritatea plajelor din Karpathos sunt binecuvântate cu ape cristaline turcoaz sau smarald și sunt înconjurate de stânci spectaculoase. Cele mai frumoase plaje din Karpathos sunt Apella, Kyra Panagia și Damatria.

Plaja Apella

Situată la 18 km nord de capitala Pigadia, plaja Apella, una dintre cele mai frumoase plaje din Marea Egee, adesea în Top 10 al celor mai frumoase plaje din Grecia, face parte dintr-un peisaj pitoresc, într-un golfuleț unde apa mării este extrem de curată.

Apella este o plajă de nisip la 20 km nord de Pigadia, la care se poate ajunge ușor cu mașina sau cu scuterul. O altă modalitate de a ajunge acolo este cu barca din portul Pigadia. Apa care îi atinge țărmurile este foarte limpede și calmă, iar condițiile pentru snorkeling și scufundări sunt perfecte, deoarece viața din adâncuri este bogată. Plaja Apella are șezlonguri și umbrele de soare, iar la intrare există o tavernă.

Plaja Kyra Panagia

Mulți spun că Kyra Panagia este cea mai frumoasă plajă din Karpathos. Se află la 15 km de Pigadia, în satul cu același nume, și are multe facilități, de la taverne cu mâncare tradițională la baruri, un mini-market și, bineînțeles, șezlonguri și umbrele de soare. Plaja este un amestec de nisip și pietricele fine.

Plaja Achata

Achata este o plajă liniștită cu pietriș și nisip, în apropiere de plaja Agia Panagia, la câțiva kilometri nord de Pigadia. Plaja, ușor accesibilă cu mașina, se întinde într-un golf înconjurat de stânci acoperite de vegetație. Există o mică tavernă pe plajă, dar nu există unități de cazare în apropiere.

Cum  ajungi pe insula din Grecia de care românii nu au auzit

Insula Karpathos are un aeroport pe care aterizează zboruri interne din capitala Atena. Zborul durează aproximativ o oră, iar aeroportul se află la 14 km de capitala Pigadia. Alternativ, la Karpathos se poate ajunge cu feribotul, fie din portul atenian Pireu, de trei ori pe săptămână, călătoria durează 18-21 de ore, fie din insulele vecine Santorini, Milos, Rhodos, Anafi sau Creta. Din Rhodos, de exemplu, călătoria cu feribotul durează 5 ore.

Așa că, dacă vreți cu adevărat o experiență unică, alegeți Insula Karpathos, și veți avea parte de o aventură pe măsură. Ofertele, cel puțin cele căutate de noi, pleacă de la cel mult 372 de euro, pentru două persoane, All Inclusivdar fără transport inclus, și pot ajunge până la 590 de euro.

PlaySport
Iubita lui Pescobar, prima apariție după ce a născut! Arată impecabil la două săptămâni după ce a devenit mamă
Ego.ro
Andreea Marin, IREZISTIBILĂ în cea mai scurtă rochie purtată vreodată! Nu ai mai văzut-o așa
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
EVZ.ro
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Adevarul
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
BZI.ro
Cătălin Botezatu este într-o formă de invidiat! „Nu mă distrez și am un regim de viață ok!”
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Imagini de la locul prăbușirii dronei în Insula Mare a Brăilei. „Craterul format are un diametru de aproximativ 4 metri”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Care era relația, de fapt, dintre Andreea Morega și Mirel Dragomir, omul care a ucis-o. A ieșit totul la iveală acum
Redactia.ro
Ofertă de ȘASE milioane de euro! Gigi Becali a dat răspunsul pe loc: ”Cu Dumnezeu nu negociezi”
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era pre-război. Nu exagerez”
Digi24
VIDEO O dronă ar fi căzut în Insula Mare a Brăilei. Armata face căutări în zonă
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capital.ro
Se dau bani în plus pentru o categorie de părinți, din aprilie. Condiții de acordare și acte necesare
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
Vești PROASTE de la CASA de PENSII! NU se mai dau PENSIILE MAJORATE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro