10 iul. 2023 | 13:52

Locul de lângă București unde poți să întinerești. Toți oamenii bogați și politicienii ajung acolo

Diverse
Locul de lângă București unde poți să întinerești. Toți oamenii bogați și politicienii ajung acolo
Locul de lângă București unde poți să întinerești

În condițiile în care viața devine din ce în ce mai agitată, sursele de stres și neliniște fiind întâlnite la fiecare pas, oamenii simt nevoia unui refugiu. Puțini ar bănui că un astfel de loc există la distanță foarte mică de Capitală. Cu o istorie de aproape șapte decenii, acesta este locul de lângă București unde poți să întinerești. Este vizitat anual de mii de persoane.

Locul de lângă București unde oamenii pot să întinerească

Grijile, agitația, stilul de viață haotic, toate sunt ingredientele unui organism obosit, îmbătrânit prematur. În ultimii ani, oamenii au început să acorde din ce în ce mai multă atenție tratamentelor ce promit să ajute la regenerarea corpului.

Un astfel de loc există la o distanță foarte mică de cel mai mare oraș din țară. Înconjurat de pădure, este o oază de liniște unde o echipă de medici face minuni. Aici, an de an, vin pentru tratamentele renumite în întreaga lume mii de persoane, de la milionari, politicieni și actori, până la oameni de rând . Toți au un scop comun: să încetinească procesul de îmbătrânire.

Cu o istorie de peste 70 de ani, acest loc este primul din lume de acest fel. Institutul de Gerontologie si Geriatrie a fost fondat in anul 1952. În 1974, era recunoscut oficial ca Institut Național, iar în 1992 i s-a atribuit numele Ana Aslan.

“In INGG ii evaluam pacientului procesul de imbatranire functionala pentru a preveni bolile cronice asociate, si pentru a creste sansele unei longevitati active. Obiectivul principal este construirea de capacități fizice și cognitive astfel incat potentialul maxim al adultului sa fie atins. Totodata vizam mentinerea functiei de organ si intarzierea debutului si a ritmului declinului functional si a bolii.

Avand in centrul serviciilor medicale oferite metoda de tratament Ana Aslan (marca inregistrata a Institutului), INGG trateaza pacienti din toate colturile lumii folosind tehnologii de ultima generatie, integrate intr-un sistem holistic de abordare si tratament. Astfel, asistenta medicala este bazata pe cercetarea stiintifica a colectivului propriu, pe elemente de gerontologie sociala dar si pe echipamentele performante din dotare. Institutul National de Gerontologie si Geriatrie “Ana Aslan” are in centrul preocuparilor sale studiul procesului de imbatranire a organismului uman din punct de vedere biologic, clinic, terapeutic, psihologic si social”- se precizează pe site-ul oficial.

Te-ar putea interesa și: Ce mânca Ana Aslan zilnic pentru a nu îmbătrâni devreme

Cel mai longeviv medicament geriatric din lume

Institutul din Otopnei este locul în care medicul Ana Aslan – specialist în gerontologie și cea care a inventat Gerovital H3, cel mai longeviv medicament geriatric din lume – și-a petrecut ultima parte a vieții, locuind în apartamentul șase al complexului de lângă București, ce este acum pus la dispoziția pacienților.

“În tot ce am întreprins am avut mult curaj, multă intuiție, dar și șansă.Tot timpul am fost susținută și ajutată de oameni cu înaltă ținută științifică, cum au fost profesorii Danielopolu și C. I. Parhon, alături de care am lucrat mulți ani.

Academicianul C. I. Parhon (…), de la care am învățat multe, foarte multe lucruri bune, menite să contureze personalitatea cercetătorului, a omului de știință, credea mult în posibilitatea reîntineririi țesuturilor, a organismului pe calea regenerării și încuraja cercetările cu privire la întârzierea proceselor de îmbătrânire.

Era o idee revoluționară pe atunci. Acum nimeni nu se mai îndoiește de o asemenea posibilitate”, declara medicul Ana Aslan.

De-a lungul anilor, în apartamentul Anei Aslan au fost cazate personaje cunoscute în întreaga lume, de la Indira Gandhi și Marilyn Diptych la Yasser Arafat.

Te-ar putea interesa și: Alimentul pe care nu îl consuma Ana Aslan. Dieta anti-îmbătrânire pe care o avea

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Iarna se dezlănțuie în următoarele zile. Urgia lovește cu toate puterile. Alertă ANM
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
TAXAŢI în plus din 1 ianuarie. Iohannis a dat lege. Ai termen până pe data de 25
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro