19 apr. 2023 | 15:13

Ce mânca Ana Aslan zilnic pentru a nu îmbătrâni devreme

Sfaturi Nutriție
Ce mânca Ana Aslan zilnic pentru a nu îmbătrâni devreme
Ce mânca Ana Aslan zilnic pentru a nu îmbătrâni devreme

Când ne gândim la Ana Aslan, ne gândim la tinerețe fără bătrânețe. Ea a fost cea care a transmis multor generații că bătrânețea poate fi „fentată” și a dovedit științific acest lucru prin prisma studiilor și a pregătirii ei. Descoperă ce aliment nu lipsea niciodată din rutina celebrului doctor.

Ce mânca Ana Aslan zilnic pentru a se menține cât mai tânără

Ana Aslan este una dintre femeile care au scris istorie pentru România. Medic român specialist în gerontologie, a devenit cunoscută în toată lumea pentru studiile sale cu privire la efectul pe care îl are procaina (un cunoscut anestezic local) asupra reglării sistemului nervos autonom.

De asemenea, după multe studii, pe parcursul a trei ani, a dezvoltat un medicament (Gerovital H3) pe care l-a prescris pentru prevenirea procesului de îmbătrânire.

Pionierul în medicină a trăit până aproape la 92 de ani, pe tot parcursul vieții sale urmând o alimentație strictă. Despre rutina pe care o avea a vorbit chiar fosta ei menajeră, Ioana Preda, care ajunsese să îi cunoască toate obiceiurile.

Avea o rutină strică foarte strictă

Aceasta a povestit că celebrul inventator avea o dietă destul de riguroasă, dar menită să aducă în mod natural ceea ce are nevoie organismul. Multe legume, multe fructe și, bineînțeles, nelipsita carne de vită.

Și, în ciuda faptului că avea bucătarul ei, care îi pregătea cele mai alese mâncăruri, avea unele preparate pe care prefera să le gătească singură. Mergea, desigur, și la restaurante, acolo unde avea grijă să nu se ridice niciodată sătulă de la masă. Iar când avea poftă de ceva dulce sau mai dorea ceva de mâncare, cerea o singură bomboană.

„Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se satură niciodată, când îi era foame zicea: „Dă-mi o bomboană!” Ținea la siluetă. O bomboană, atâta lua și gata

Știa să mănânce bine, îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură.”, a dezvăluit Ioana Preda.

Ana Aslan avea o regulă strictă și atunci când venea vorba de ora mesei. Mânca mereu la 13:30, „îmbrăcată cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, chiar dacă era singură”. Era un ritual pe care mereu îl respecta.

De asemenea, prin prisma meseriei sale de medic, ea a adus această bună cuviință a hrănirii și în dieta pacienților săi. Prin urmare, ei consumau alimente cât mai naturale, evitându-le pe cele din conservă.

Citește și: Alimentele anti-îmbătrânire. Ce să consumi pentru o viață lungă, descoperirea specialiștilor