Ceapa este un produs nelipsit din bucătărie, adăugând savoare și o aromă aparte mâncărurilor. Are un termen de valabilitate destul de lung, dar este esențial să fie depozitată corect. Iată locul ciudat din bucătărie unde trebuie să depozitezi ceapa. Va rezista câteva luni fără probleme!
Ceapa este folosită în multe bucătării și, din fericire, este un ingredient la îndemână. Această legumă poate rezista chiar și luni de zile dacă este depozitată corect. Sarah Taylor, expertă în igiena alimentară la High Speed Training, și-a împărtășit experiența cu privire la tehnicile adecvate de conservare a cepei, asigurându-se că aceasta rămâne proaspătă și aromată pentru perioade lungi de timp. Depozitarea cepei într-un mediul potrivit ajută la prelungirea duratei de viață a acesteia, scrie express.co.uk.
Vezi și: Ce trebuie să faci cu ceapa înainte de a o pune în salata de vinete. Aşa făceau şi bunicile noastre
Așadar, experta recomandă ca ceapa să nu fie băgată întreagă la frigider, deoarece frigul și umezeala pot duce la alterarea prematură a acesteia: „Ceapa este cel mai bine păstrată într-un loc uscat și întunecat și nu trebuie păstrată întreagă la frigider”.
Pentru a crește și mai mult longevitatea cepei, Sarah sugerează să o scoateți din ambalajul de plastic după ce o cumpărați. Permiterea aerului să circule în jurul cepei ajută la prevenirea acumulării de umiditate și asigură că aceasta rămâne proaspetă și crocantă: „Scoateți-le din punga lor de plastic pentru a permite aerului să circule în jurul lor și mențineți-le separate de cartofi, deoarece cele două legume nu pot conviețui”.
După tăierea cepei, ea recomandă să o transferați într-o pungă, etanșându-i prospețimea pentru o utilizare ulterioară. Așadar, cepele curățate și tocate pot fi păstrate în siguranță în frigider pentru utilizare pe termen scurt, sau la congelator, pentru perioade mai lungi de timp.