Cu toate că, la prima vedere, nu pare un preparat deloc complicat, multe gospodine dau greș, rezultatul final fiind departe de cel dorit. Secretul succesului este un truc pe care îl aplicau de fiecare dată bunicile noastre. Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să faci cu ceapa înainte de a o pune în salata de vinete.
Salata de vinete este considerată deja un preparat tradițional, fiind savurată în aproape toate colțurile țării. Nu este deloc costisitoare, pentru a o face avem nevoie doar de câteva ingrediente ușor de găsit în piețe și magazine.
Cu toate că, la prima vedere, rețeta nu pare deloc complicată, există câteva trucuri de care trebuie să ținem cont pentru a ne putea bucura de un rezultat ca la carte.
Mediul online nu duce lipsă de astfel de recomandări, însă cele mai sfaturi sunt tot cele pe care le primim de la mamele și bunicile noastre, iar salata de vinete este un exemplu perfect al acestui lucru.
Te-ar putea interesa și: Condimentul secret pentru cea mai bună salată de vinete. Uită de maioneză, ce trebuie să pui
Pe lângă vinete, un alt ingredient important, ce contribuie mult la aroma preparatului, este ceapa. Cantitatea folosită depinde foarte mult de preferințele personale, însă, de cele mai multe ori, se recomandă să se adauge o ceapă de dimensiune medie sau două mici la fiecare două sau trei vinete coapte.
Dacă nu vrei să dai greș, poți pune ceapa treptat, gustând de fiecare dată, până obții echilibrul dorit de gusturi.
Când vine vorba despre ceapă, bunicile noastre nu săreau niciodată peste un anumit pas. Înainte de a o pune în salata de vinete, o țineau în jur de jumătate de oră într-un bol cu apă, astfel încât să fie complet acoperită de lichid. Abia după ce era scoasă și șterasă era tocată mărunt și adăugată în compoziție.
Te-ar putea interesa și: Ai pus mereu greșit maioneza până acum în salata de vinete?! Greșeala pe care o fac multe gospodine