Liviu Dragnea iese din închisoare?! Vestea de ultimă oră pe care o așteaptă fostul șef PSD

Liviu Dragnea iese din închisoare?! Vestea de ultimă oră pe care o așteaptă fostul șef PSD
Ce se întâmplă cu Liviu Dragnea? Cerința fostului lider PSD

Ce se întâmplă cu fostul șef al Partidului Social Democrat? Cu ce cerințe vine acum Liviu Dragnea și care sunt detaliile despre fostul politician, la doi ani de când a ajuns în spatele gratiilor?

Detalii de ultimă oră despre Liviu Dragnea. Cerința fostului politician

Liviu Dragnea a cerut recent eliberarea condiționată din închisoare în cadrul unui proces care se desfășoară la Judecătoria Sectorului 5. Ședința urmează să aibă loc pe data de 27 aprilie, conform g4media.ro.

Fostul lider al PSD are de ispășit o condamnare de 3 ani și 6 luni de închisoare după acuzațiile primite în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Fostul politician a întrunit deja două treimi din pedeapsă pentru a putea iniția un astfel de demers.

Amintim că Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pe data de 27 mari 2019 de către Curtea Supremă pentru instigare la abuz în serviciu. Cel din urmă controla și coordona activitatea DGASPC din județ în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Acolo erau angajate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica – femei care era plătite de instituție, dar în realitate lucrau la organizația județeană a PSD. Conform anchetatorilor, Botorogeanu și Stoica nu s-au prezentat la serviciu și nu au desfășurat nicio activitate prevăzută în contract.

  • Acuzați:

constituire a unui grup infracțional organizat
două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul
instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației improprii, potrivit unui comunicat DNA

În ordonanța procurorilor se arată că există date și probe care conturează următoarele:

Inculpatul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi inițiat un grup infracțional organizat din care ar fi făcut parte funcționari din administrația locală și persoane din mediul de afaceri. Grupul ar fi acționat în perioada 2001-2017 în scopul de a obține, în mod fraudulos, sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.”

Sub coordonarea lui Liviu Nicolae Dragnea, funcționarii publici ar fi acționat în interesul unor societăți private. În cursul procedurilor de atribuire s-ar fi falsificat și înlocuit date. De asemenea, s-ar fi majorat artificial lucrările contractului de reabilitare a drumului.

  • prejudiciul creat în dauna bugetului public:

25.600.927 lei (diferența dintre prețul ofertat de Tel Drum SA și prețul cel mai mic ofertat) – contractul DJ 701
5.742.872 lei (diferența dintre devizul real prevăzut în proiect și devizul modificat) – contractul DJ 506.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI