Liviu Dragnea, eliberat din închisoare? Vestea șoc a judecătorilor

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a primit aviz favorabil din partea comisiei din penitenciar pentru eliberare condiționată. Astfel, comisia Penitenciarului Rahova a decis că Liviu Dragnea este reabilitat.

Liviu Dragnea, eliberat din închisoare

Prin urmare, săptămâna viitoare, Liviu Dragnea o să se prezinte în fața instanței de judecată cu cererea de eliberare condiționată. De menționat este că Liviu Dragnea a executat deja doi din cei trei ani și șase luni de închisoare, la care a fost condamnat pentru dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Așadar, Liviu Dragnea are mari șanse ca marți, la data de 27 aprilie 2021, să fie eliberat condiționat.

Amintim că în data de 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de către Instanța supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Mai mult decât atât, vineri, Liviu Dragnea o să se prezinte la Curtea de Apel București, unde a cerut ca cele opt luni în care nu a muncit să îi fie recunoscute ca zile de lucru deoarece a avut o decizie definitivă în acest caz. Liviu Dragnea a acuzat că i-a fost interzis dreptul la muncă, vreme de opt luni, tocmai pentru a nu obține beneficiile zilelor lucrate, așadar a dat în judecată penitenciarul, iar instanța i-a dat lui dreptate.

Acum, conform potrivit portalului instanţelor, Liviu Dragnea a depus cererea de eliberare condiţionată la data de 12 aprilie, iar instanţa a stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie 2021.

Despre Liviu Dragnea

Liviu Nicolae Dragnea s-a născut la data de. 28 octombrie 1962, în Gratia, Teleorman. El este un politician român, fost președinte al Partidului Social Democrat și fost președinte al Camerei Deputaților. De precizat este că până la încarcerarea sa, Liviu Dragnea era considerat cel mai influent politician din România.

Liviu Dragnea, de profesie inginer, a intrat în politică după Revoluție. Mai întâia fost membru al Partidului Democrat (1994–2001), iar apoi s-a înscris în Partidul Social Democrat. De precizat este că printre funcțiile publice pe care le-a deținut sunt cele de președinte al Consiliului Județean Teleorman (2000–2012), ministru al Afacerilor Interne în guvernul Boc I (2009) și viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în guvernele conduse de Victor Ponta (2012–2015).

Mai amintim că în aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv cu suspendare în dosarul „Referendumul”. Drept urmare, el nu a putut accede în funcția de prim-ministru, cu toate că, sub conducerea sa, PSD a obținut în decembrie 2016 majoritatea relativă în alegeri, iar împreună cu ALDE, a format ulterior trei guverne. La data de 27 mai 2019 a fost condamnat definitiv cu executare la 3 ani și 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI