Judecătorii de la Curtea Supremă au anunțat că termenul din 20 mai în Dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman ar putea fi ultimul. Procurorii anticorupție au cerut o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea. În primă înstanță, liderul PSD a primit 3 ani și 6 luni de închisoare, dar a făcut apel.
Zeci de susținători PSD, dar și persoane care protestează față de Liviu Dragnea s-au strâns, luni dimineața, pe trotuarele Curții Supreme. Aceștia au venit cu mai multe bannere și vuvuzele și au fost flancați de mai mulți jandarmi, care au fost mobilizați pentru a se evita orice incident.
Cei care îl susțin pe liderul PSD au copiat discursul liderului de partid și au declarat că în România justiția nu este dreaptă, făcând referire la Augustin Lazăr, despre care au spus că este „un fost torționar” și la Klaus Iohannis și „casele luate din meditații.”
În Dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea a primit în primă instanță o condamnare de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Decizia nu este una definitivă și a fost atacată cu apel. La termenul din 15 aprilie 2019, Dragnea a declarat în fața judecătorilor că este envinovat.
„Sunt total nevinovat, n-am avut cunoștință că doamnele Botorogeanu și Stoica n-au mers la serviciu, iar nimeni nu mi-a spus acest lucru. Nu am cerut nimănui, nu am pus presiuni asupra nimanui pentru a le menține în funcție.
N-am coordonat sau controlat activitatea DGASPC Teleorman. Nu era în subordinea mea, ci în cea a Consiliului Județean. Nici un președinte de Consiliu Județean nu mergea în control personal sa controleze instituțiile din subordinea CJ”, a declarat liderul social-democrat în fața magistraților.
Procurorii DNA au cerut o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare pentru Liviu Dragnea. Chiar dacă judecătorii au anunțat că termenul din 20 mai va fi ultimul, cel mai probabil sentința nu va fi dată azi, ci la o dată care va fi anunțată ulterior.