08 iul. 2022 | 15:30

Limonada de lavandă, un deliciu de vară. Cum se face

Sănătate
Limonada de lavandă, un deliciu de vară. Cum se face
Limonadă de lavandă - cum se prepară. Rețeta este foarte simplă, iar băutura răcoritoare poate fi servită inclusiv copiilor.

Cu toții cunoaștem beneficiile incredibile ale lavandei. Deseori, planta este folosită în scopuri medicinale. Ea poate să ne ajute organismul și dacă o consumăm sub formă de băutură. O limonadă de lavandă foarte răcoroasă poate fi servită inclusiv copiilor. Rețeta este foarte simplă și poate înlocui orice băutură răcoritoare pe perioada verii.

Cum se prepară o gustoasă limonadă de lavandă

De obicei, când vine vorba de lavandă, lumea se îmbulzește pentru câteva poze, dar și pentru degustarea produselor locale din regiunea în care este expusă lavanda. Puțini știu, însă, despre limonada de lavandă. Pentru limonada de lavandă nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Cu câteva căni de apă, lămâi și puțină lavandă uscată care oferă aromă și culoare, poți prepara una dintre cele mai gustoase băuturi. Ea poate fi servită și la mesele de familie, dar și la evenimente importante, precum nunțile.

Ingrediente:

  • 6 căni cu apă;
  • 1/4 cană de lavandă uscată;
  • 6 lămâi;
  • 1 cană de miere.

Mod de preparare:

  • Fierbeți 3 căni cu apă;
  • Adăugați lavandă uscată, după ce fierbe apa;
  • Lăsați lavanda în apă pentru 20 de minute;
  • Adăugați mierea, zeama de la lămâi și apa rămasă și amestecați.

Multiple utilizări ale lavandei în gospodărie

Știm deja cu toții că lavanda are o mulțime de beneficii asupra organismului. Are chiar beneficii nebănuite pentru corpul tău. Planta ajută la gestionarea anxietății și stresului, fiind folosită în aromaterapie pentru a relaxa mintea și corpul. Proprietățile sale anxiolitice ajută la rândul lor la reducerea stresului și anxietății.

Lavanda este, de asemenea, unul dintre cele mai folosite remedii de casă pentru reducerea durerilor sau a crampelor din timpul menstruației. Consumul de ceai de lavandă ajută la prevenirea agravării durerilor și are ca rezultat reducerea acesteia în momentul menstruației.

Lavanda are și multe beneficii pentru piele și păr. Aplicarea pe piele a uleiului de lavandă amestecat cu ulei de cocos ajută la prevenirea ridurilor și la reducerea îmbătrânirii, potrivit specialiștilor. Folosirea uleiului de lavandă pe păr sau pe scalp ajută la controlul căderii părului și reduce uscăciunea nejustificată de la nivelul scalpului.

La ce mai folosesc gospodinele lavanda

S-ar putea să nu existe suficiente dovezi științifice pentru a explica rolul lavandei în durerile de dinți, chiar dacă este folosită pe scară largă pentru a diminua această afecțiune. Lavanda conține proprietăți antiemetice. În plus, poate ajuta la ameliorarea semnelor de greață sau vărsături dacă este consumată împreună cu fenicul sau ghimbir, potrivit thehealthsite.

Nu există suficiente dovezi științifice nici pentru a explica rolul lavandei în cazul grețurilor, spun experții. Cu toate acestea, ea poate juca rolul de antiemetic (care luptă împotriva stării de rău) și al diferitelor plante precum ghimbirul sau feniculul.

Inhalarea uleiului de lavandă poate ajuta la gestionarea depresiei. Multe studii au arătat că aceste elemente împiedică absorbția diverșilor neurotransmițători (serotonina).

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚUL POȘTEI Române
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro