Câmpul de lavandă de la Sinești a devenit principala atracție turistică în această perioadă a anului. Oameni de toate vârstele vin aici pentru a face poze inedite, dar și pentru a degusta produsele locale.
În ultima lună, lanul de lavandă de 5 hectare adună din ce în ce mai mulți oameni în satul Stornești, din comuna Sinești. Persoane de toate vârstele vin aici pentru a face poze cu florile colorate.
Proprietarii terenului cu lavandă au amenajat o zonă specială pentru fotografii. Sute de persoane au surprins cele mai frumoase imagini pe care le vor posta pe rețelele de socializare.
„Au venit vizitatori din Iași care au vrut să facă poze în câmpul cu lavandă. În ultimii 2-3 ani au tot fost persoane care au vrut să se pozeze aici, însă anul acesta am organizat și un eveniment dedicat acestei plantații. Noi ne-am decis cu puțin timp înainte să facem un astfel de eveniment, iar cele 150 de bilete s-au vândut într-o săptămână.
Deci nu ne-am așteptat ca impactul să fie atât de mare. Oamenii au consumat numai produse locale, de la producătorii înscriși în asociația «Produs în Iași» , s-au relaxat, copiii au participat la ateliere de modelat lutul, au făcut poze în câmpul cu lavandă, au băut limonadă cu lavandă”, spune Gabriel Zubcu, unul dintre cei trei ieșeni care au investit în câmpul cu lavandă din Sinești.
Tânărul din Iași a înființat plantația cu lavandă în urmă cu șase ani, alături de alți doi prieteni, Veronica și Andrei Drăghici. De atunci, au dezvoltat în fiecare zi afacerea. Ulei de lavandă produs aici ajunge în Bulgaria. Celelalte produse pe bază de lavandă sunt vândute pe piața din Iași.
Veronica este responsabilă pentru partea creativă a afacerii. Ea este cosmeticiana care face produsele în laboratorul din satul Stornești. Soțul său, Andrei, se ocupă de plantație. Gabriel este cel se ocupă de promovarea produselor.
Plantația se întinde pe 5 hectare. Aici, în sezonul cultivării, lucrează între 6 și 8 persoane pe un singur hectar de lavandă. Au avut mereu forță de muncă, având solicitări și din satele vecine. În cel mult două săptămâni vor începe să culeagă florile. Din ele vor face produsele pe bază de lavandă și uleiul de lavandă.
Sursă foto: BZI