Lidia Buble a putut să părăsească România. Când este obligată să revină în țară EXCLUSIV

Lidia Buble a putut să părăsească România. Când este obligată să revină în țară EXCLUSIV
Lidia Buble, față-în-față cu judecătorii

Lidia Buble a putut să părăsească România! Unul din scandalurile din showbizul românesc o implică pe Lidia Buble. Inculpată într-un dosar pentru dare de mită, Lidia Buble a scăpat de control judiciar. Vedeta a putut pleca în Republica Dominicană. Cu toate asta, magistrații i-au dat un termen de revenire în țară. Playtech.ro a aflat în exclusivitate când e obligată să revină în România.

Lidia Buble, față-în-față cu judecătorii

La ultimul termen, din data de 30 iunie, atât Lidia Buble, cât și ceilalți inculpați au solicitat și au obținut amânarea judecării dosarului. Instanța a stabilit însă ca următoarea înfățișare, dat fiind faptul că e un dosar penal, să aibă loc în vacanța judecătorească, mai precis pe data de 17 august.

Ceea ce înseamnă că vedeta care se numără printre participanții la show-ul de la Pro TV, „Sunt celebru, scoate-mă de aici”, va fi nevoită să se întoarcă în România, pentru a fi audiată.

Vedeta a plecat deja în Republica Dominicană

Lidia Buble se numără printre concurenții care au plecat deja în Republica Dominicană. Vedeta a plecat pentru filmările la „Sunt celebru, scoate-mă de aici”.

Oricât de celebră este însă fosta iubită a lui Răzvan Simion, aceasta nu ar avea nicio șansă să fie „scoasă basma curată” din dosarul pentru dare de mită, în care este cercetată.

Există posiblitatea ca vedeta să lipsească la termenul de judecată, de la jumătatea lunii august. Astfel că, artista va fi nevoită să se întoarcă în România.

Modul în care poate face asta este  să fie eliminată. Mai există și varianta să ceară vreo dispensă de la Pro TV de a părăsi show-ul temporar.

„În primul rând, ea e inculpată. Neprezentarea în fața judecătorului îi îngreunează situația. Înseamnă că va veni când are proces.

Trebuie să fie prezentă pentru a fi audiată. E complicat să ceri amânare, într-un proces penal, nu e ca la civil”, a declarat avocatul Ioan Todan pentru playtech.ro, referindu-se la situația în care se află artista.

Lidia Buble a putut să părăsească România. A scăpat de controlul judiciar

Cercetată penal pentru dare de mită, într-un dosar ce se află pe rol la Tribunalul București, la fel ca și ceilalți inculpați, Lidia Buble s-a aflat sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Asta a însemnat că artista nu putea părăsi granițele țării și nici să-și schimbe locuința sau să fie plecată în alt oraș pentru mai multe zile, decât cu acordul organelor legii, pe lângă faptul că aceasta trebuia să se prezinte cel puțin o dată pe lună la Serviciul de probațiune. Această măsură nu a mai fost prelungită, în cazul său, motiv pentru care vedeta a putut pleca în Republica Dominicană.

Ce riscă vedeta

Lidia Buble riscă între 2 și 7 ani de închisoare sau muncă în folosul comunității. Pedeapsa sa ar putea fi însă una mai blândă, dat fiind faptul că artista e la prima abatere și a colaborat cu autoritățile pe toată perioada urmăririi penale.

Potrivit comunicatului dat la acea vreme de DIICOT, Lidia Buble a fost trimisă în judecată pentru dare de mită, după ce a răspuns pozitiv cererii a doi agenți rutieri.

Prin actul de sesizare, s-a reținut faptul că la data de 15 februarie, în intervalul orar 02.32 -03. 11, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului București, inculpații, în calitate de lucrători de poliție în cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră București, au pretins și au primit suma de 900 de lei de la Lidia Buble, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină.

Cei trei sunt judecați, alături de alți doi inculpați, printre care și un amic de-al artistei, în stare de libertate

Urmăriți Playtech.ro și pe