Câți ani de închisoare riscă Lidia Buble. Vedeta a încălcat grav legea, vara ei e compromisă total EXCLUSIV

Câți ani de închisoare riscă Lidia Buble. Vedeta a încălcat grav legea, vara ei e compromisă total EXCLUSIV
Câți ani de închisoare riscă Lidia Buble. Vedeta a încălcat grav legea, vara ei e compromisă total EXCLUSIV

Aflat pe rol la Tribunalul București,  judecarea dosarului în care artista este cercetată penal pentru dare de mită a fost amânată la finele lunii iunie, la cererea inculpaților. Aceștia vor ajunge din nou în fața instanței în luna august. Lidia Buble riscă între 2 și 7 ani de închisoare sau muncă în folosul comunității.

Lidia Buble nu poate avea o vacanță liniștită, nu din caza concertelor, ci a faptului că în luna august a fost chemată din nou în fața instanței. Este vorba de dosarul în care este cercetată pentru dare de mită, procesul aflându-se pe rol la Tribunalul București.

Vedeta se află, la fel ca și ceilalți inculpați, sub măsura preventivă a controlului judiciar. Asta înseamnă că artista nu poate părăsi granițele țării și nici să-și schimbe locuința sau să fie plecată în alt oraș pentru mai multe zile, decât cu acordul organelor legii.

Ce are interzis Lidia Buble

Mai mult, artista nu are voie să participe la evenimente culturale dacă nu primește acordul organelor de cercetare și nici să intre în legătură cu celelalte persoane cercetate în dosar. Măsura îl include și pe prietenul său, Dragoș Presură, cel pe care l-a contactat în momentul în care a fost oprită în trafic pentru efectuarea unui control de rutină.

Oficial, Lidia Buble a cântat, de când e urmărită penal, la un singur concert caritabil pentru poporul ucrainean, în luna martie, pe Național Arena. În prezent, ea se promovează prin piesele pe care le scoate, ultima fiind „Draga mea”, lansată recent.

De la ce a pornit totul

Potrivit comunicatului dat la acea vreme de DIICOT, Lidia Buble a fost trimisă în judecată pentru dare de mită, după ce a răspuns pozitiv cererii a doi agenți rutieri.

Prin actul de sesizare, s-a reținut faptul că la data de 15 februarie, în intervalul orar 02.32 -03. 11, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului București, inculpații, în calitate de lucrători de poliție în cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră București, au pretins și au primit suma de 900 de lei de la Lidia Buble, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină.

Cei trei sunt judecați, alături de alți doi inculpați, printre care și un amic de-al artistei, în stare de libertate, sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Își află sentința pe 17 august

La ultimul termen din data de 30 iunie, atât artista, cât și ceilalți inculpați au solicitat și au obținut amânarea judecării dosarului. Instanța a stabilit însă ca următoarea înfățișare să aibă loc în vacanța judecătorească. Mai precis se va judeca pe data de 17 august, dat fiind faptul că e un dosar penal.

Ulterior, judecătorii au respins cererile şi excepţiile nelegalităţii sesizării instanţei şi nelegalităţii actelor de urmărire penală, care ar fi pus capat procesului. Lidia Buble riscă între 2 și 7 ani de închisoare sau muncă în folosul comunității. Pedeapsa sa ar putea fi însă una mai blândă, dat fiind faptul că artista e la prima abatere și a colaborat cu autoritățile pe toată perioada urmăririi penale.