Liderul Europol, reacție de ultim moment despre polițistul care a provocat moartea Raisei. Ce se întâmplă cu el (exclusiv)

Liderul Europol, reacție de ultim moment despre polițistul care a provocat moartea Raisei. Ce se întâmplă cu el (exclusiv)
Liderul Europol, reacție de ultim moment despre polițistul care a provocat moartea Raisei

Liderul Europol, reacție de ultim moment despre polițistul care a provocat moartea Raisei. Amintim că polițistul Constantin Popescu, în vârstă de 30 de ani, a accidentat-o mortal în luna ianuarie pe micuța Raisa, lovind-o cu mașina de serviciu în timp ce fetița se decisese să traverseze strada pe o trecere de pietoni, alături de o bună prietenă, de aceeași vârstă.

Liderul Europol, reacție de ultim moment despre polițistul care a provocat moartea Raisei

Constantin Popescu, un polițist în vârstă de 30 de ani, care se face vinovat de moartea unei fete de 11 ani din București și de rănirea unei a doua colege a victimei pe trecerea de pietoni, se află încă în activitate. El și-a reluat misiunile de polițist, cu mențiunea că la ora actuală efectuează numai munca de birou, scrie Impact.ro. 

Aceste precizări au fost făcute de liderul Sindicatului Europol, pe nume Cosmin Andreica, cel care a adăugat că din informațiile sale polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa nu mai efectuează misiuni pe teren.

Polițistul a accidentat-o mortal în luna ianuarie pe Raisa, lovind-o cu mașina de serviciu în vreme ea se hotărâse să traverseze strada pe o trecere de pietoni, împreună cu o bună prietenă, de vârstă cu ea, Maria.

Dacă Raisa a fost lovită din plin, Maria a scăpat numai cu răni serioase produse la piciorul drept, unde a suferit cel puțin o intervenție chirurgicală. Liderul de sindicat susține că acest lucru este normal să se producă, cel puțin câtă vreme justiția nu s-a pronunțat oficial pe tema aceasta.

„Nu există elemente agravante ale infracțiunii comise. În sensul că polițistul ar fi condus sub influența băuturilor alcoolice, a drogurilor sau că ar fi avut probleme cu valabilitatea documentelor necesare conducerii mașinii. Sigur, nu va fi un caz ușor și nici colegului nostru nu-i va fi simplu în continuare, așa cum cred unii sau alții”, a mai precizat Cosmin Andreica.

„Inclusiv rude de ale sale l-au condamnat”

Cosmin Andreica a spus că în acest moment se repetă anumite expertize, care au fost cerute de familiile victimelor.

„Procesul în sine va dura. Din experiență nu cred că se va încheia mai devreme de un an și jumătate. Trebuie să vă spun că nici politistul implicat în cauza asta atât de delicată nu va traversa cu ușurință lunile ce vor urma.

De altfel, fără a încerca să-l disculp în vreun fel, vă pot spune că am aflat că inclusiv rude de ale sale l-au condamnat în primă fază pentru imaginile rulate insistent la televiziuni în care colegul nostru părea că verifică cu piciorul dacă micuța victimă mai trăiește sau nu!

Or, așa cum s-a dovedit ulterior, a fost vorba despre o exagerare a presei, întrucât polițistul a sprijinit cum s-a priceput, trupul micuței, așa cum de altfel i se spusese la telefon, din partea reprezentantului Ambulanței, să facă până la sosirea echipajului de acordare a primului ajutor, în încercarea de a veni în sprijinul victimei”, a mai declarat liderul sindical.

Andreica a mai adăugat și că nu știe prin ce stări a trecut colegul său, dar că lui i-au trebuit cel puțin două luni până să realizeze că are nevoie de consiliere psihologică. El a cerut ulterior ajutor și pe această parte, în încercarea de a depăși efectele tragediei provocate fără voia sa.