Situaţie incredibilă. Liderul celui mai temut clan din România a fost eliberat după doar opt luni de puşcărie, decizia fiind luată de Tribanul Mureş. Acesta trebuia să stea în închisoare trei ani.
Deşi în ianuarie 2020, primise sentinţa de trei ani de închisoare, Costel Corduneanu a fost eliberat condiţionat încă de joi. Decizia a fost luată de Tribunalul Mureş, care a admis o contestaţie formulată de condamnat. Se pare că la finalul lunii aprilie, magistraţii din Mehedinţi au scăzut din condamnare două intervale de arest preventiv de-ale lui Corduneanu. Mai exact, acesta a stat în arest preventiv un an şi două luni (2010-2011) şi alte nouă luni în care fusese acuzat de trafic de droguri (2004-2005). Astfel, s-a ajuns în situaţia în care liderul clanului Corduneanu a fost eliberat.
„Tip soluţie: Desfiinţează hotărârea.
Soluţia pe scurt: În temeiul art. 4251 alin. (7) pct. 2 lit. a) Cod de procedură penală admite contestaţia formulată de petentul condamnat CC, în prezent deţinut în Penitenciarul Târgu Mureş. Desfiinţează Sentinţa Penală nr. 762 din data de 20 august 2020 a Judecătoriei Târgu Mureş. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului CC. Atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor legale privind revocarea liberării condiţionate.
În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă Pronunţata în şedinţă publică, azi, 16 septembrie 2020. Document: Hotărâre 195/2020, 16.09.2020”, se arată în hotărârea judecătorilor de la Tribunalul Mureș.
Dacă în anul 2016, 25 din cei 27 de membri ai clanului se aflau în spatele gratiilor cu acuzaţii de şantaj, furturi, infracţiuni imobiliare sau bancare şi înşelăciune, în ianuarie 2020, doar Costel Corduneanu a fost pedepsit, primind trei ani de închisoare cu executare după ce a fost declarat vinovat că a plătit un hacker să îi spioneze laptopul fostei neveste, pentru a descoperi dacă aceasta face sau nu videochat, conform Libertatea.ro.
„În sarcina inculpaților s-a reținut comiterea unui număr impresionant de infracțiuni grave. Toate specifice formelor actuale de criminalitate organizată, respectiv trafic de persoane, trafic de minori, lipsire de libertate în mod nelegal, infracțiuni bancare, înșelăciuni imobiliare, infracțiuni cu violență (șantaj), infracțiuni informatice, toate circumscrise unor finalități declarate – obținerea unor importante beneficii materiale, dar și asigurarea supremației și notorietății infracționale zonale”, au menționat, în 2016, procurorii DIICOT Iași.
În timpul procesului, toți membrii importanți ai clanului, fără excepție, au fost eliberați din arest preventiv și s-au întors la Iași.