Interlopul iertat de Justiția din România. Ce a putut să facă: de la crimă organizată la cea mai blândă condamnare

Interlopul iertat de Justiția din România. Ce a putut să facă: de la crimă organizată la cea mai blândă condamnare

Nu doar interlopii apelează la legea tăcerii, o fac acum și polițiștii în fața acuzațiilor, dar și magistrații de la tribunalul Mehedinți, care au ciuntit o pedeapsă de trei ani reducând-o cu aproximativ 8 luni și jumătate, după ce aceasta mai fusese scurtată o dată, ca în cazul liderului interlop Constantin ”Costel” Corduneanu. El urmează să fie eliberat condiționat după ce a fost condamnat pentru infracțiuni informatice, deși a fost acuzat de fapte de crimă organizată.

Interlop celebru, iertat de Justiția din România. Condamnarea i-a intrat la apă

Condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru că și-a spionat informatic fosta soție, Costel, șeful Cordunenilor, a devenit eligibil pentru a fi eliberat condiționat din pușcărie după mai puțin de trei luni de când a început să-și ispășească pedeapsa.

Bărbatul a formulat o contestație la executare, în aprilie, prin avocați, în care a cerut judecătorilor să tragă linie tuturor legăturilor sale cu justiția din ultimii douăzeci de ani, cu speranța că pedeapsa consistentă îi va fi dedusă în baza unor perioade de arest preventiv pe care le-a executat în trecut.

Interlopul iertat de Justiția din România. Ce a putut să facă: de la crimă organizată la cea mai blândă condamnare
Costel Corduneanu și Florin Salam

Perioada de arest preventiv din dosarul în care a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare a fost dedusă încă de la propunțarea deciziei, anume de un 1 an și 2 luni de arest, din anii 2010 – 2011. Tribunalul Mehedinți a hotărât însă să mai taie din condamnarea de trei ani, stabilind că lui Corduneanu trebuie să i se mai reducă din pedeapsă, potrivit legislației, aproape 8 luni și jumătate. Este vorba tot de o perioadă în care acesta a stat în arest preventiv, însă în alt dosar.

Care îi e soarta?

Mai clar, conform legii, condamnații până în zece ani de închisoare pot fi eliberați după executarea a două treimi din pedeapsă, iar interlopul avea deja, încă de atunci, aproximativ 2 ani și 3 luni executați din pedeapsă.

„Solicită să fie avut în vedere şi faptul că infracţiunea pentru care a fost condamnat este o infracţiune informatică cu un grad de pericol social redus, faptă săvârşită în urmă cu 12 ani. De asemenea, solicită să fie avut în vedere faptul că petentul suferă de afectiuni medicale severe şi este asteptat acasă de familie, are 3 copii în întreţinere şi dacă îi va fi admisă cererea de liberare condiţionată acesta va avea un loc de muncă stabil”, a transmis Corduneanu, prin avocat, la una dintre solicitările de eliberare.

În data de 18 august, Judecătoria Târgu Mureș va judeca o nouă solicitare formulată de Corduneanu. Pe 20 august, Judecătoria Drobeta Turnu Severin are amânată pronunțare pe aceeași speță. Așadar, interlopul ieșean este acum la mâna judecătorilor, însă nu pentru mult timp, căci socoteala judiciară din aprilie face ca, dacă nu este eliberat condiționat peste câteva zile, să fie eliberat, la termen, în luna septembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI