Leo Messi își schimbă planurile după demisia lui Bartomeu! Negocierile sunt în plină desfășurare

Leo Messi ar fi tentat să rămână la FC Barcelona, după ce Josep Maria Bartomeu și-a dat demisia

Contestat din toate direcțiile, Josep Maria Bartomeu și-a anunțat demisia de la conducerea clubului FC Barcelona. Fuseseră deja strânse semnăturile pentru o moțiune de cenzură împotriva sa, dar a decis să nu mai aștepte votul. Toți jucătorii importanți din lotul catalanilor și-au exprimat nemulțumiri la adresa lui Bartomeu în ultima perioadă. Dar cel mai vehement a fost chiar Leo Messi. Starul argentinian a vrut să plece de la echipă în această vară. Supărat din cauza mai multor decizii ale clubului. În special cea de a-l da afară pe prietenul său, Luis Suarez.

FC Barcelona nu poate egala oferta lui Manchester City. Ce i se propune lui Messi pentru a rămâne

Plecarea lui Josep Maria Bartomeu ar putea schimba radical opțiunile lui Messi. Argentinainul poate semna cu orice club din postura de jucător liber de contract începând cu 1 ianuarie 2021. A vrut să plece și în vară, dar Bartomeu l-a forțat să renunțe după ce l-a amenințat cu un proces la FIFA. Conducerea interimară a Barcelonei are acum o misiune foarte importantă. Aceea de a-l convinge pe Messi să semneze prelungirea acordului scadent în iunie 2021. Iar veștile sunt cât se poate de încurajatoare pentru fanii catalanilor.

Josep Maria Bartomeu și-a anunțat luni seara demisia din funcția de președinte al Barcelonei

„După ce actuala conducere a Barcelonei a demisionat, sunt șanse mari ca Messi să semneze o nouă prelungire a contractului”, a scris ziaristul Javi Miguel pe pagina sa de Twitter.

Alegerile pentru stabilirea noului președinte vor avea loc peste 90 de zile, dar timpul nu este aliatul Barcelonei. Pentru că situația lui Messi ar trebui rezolvată înainte de acest termen. Astfel că presiunea s-a mutat pe conducerea interimară a clubului, care a demarat imediat startul negocierilor. Aproximativ 50 de milioane de euro pe an câștigă Leo Messi la Barcelona. Este cel mai bine plătit fotbalist din lume. În vară, Manchester City i-a oferit 700 de milioane de euro pentru un contract pe șase ani. Din care urma să petreacă trei ani în Premier League, pentru ca apoi să meargă la New York City, în MLS.

Cu o situație financiară precară, FC Barcelona nu va putea egala oferta celor de la Manchester City. Lui Messi i se propune prelungirea salariului în aceleași condiții. Ceea ce este oricum un efort financiar uriaș, mai ales în plină pandemie de coronavirus. Messi ar rămâne și în aceste condiții cel mai bine plătit jucător din lume.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI