Mulți români preferă să cultive acasă legume pentru a se servi din propria grădină oricând își doresc cu roadele muncii lor. Toată lumea care vrea să aibă în propria casă un astfel de beneficiu poate să aleagă unele dintre cele mai simple legume de crescut.
Dovleacul este ușor de crescut, iar el poate să fie integrat în numeroase rețete. Alege un soi mai mic pentru a pregăti din el diferite mâncăruri, asigurându-te că o să ai mereu parte de o porție de plăcintă fără ca măcar să părăsești intimitatea casei tale.
Sfecla este o sursă bună de antioxidanți, așa că nu trebuie să îți lipsească din casă. Aceasta are numeroase beneficii și este ușor de crescut. O să ai nevoie doar de un sol afânat cu drenaj ușor pentru a avea parte de o mică grădină la tine acasă.
Trebuie să alegi un soi rezistent la boli, apoi să plantezi mazărea și să o pui într-un loc răcoros, lipsit de razele soarelui. Această legumă trebuie să fie udată regulat și nu are nevoie de îngrășăminte pentru a oferi rezultate.
Morcovii trebuie să fie plantați în timp ce vremea este rece. Aceștia au nevoie de un sol care a fost afânat și este nisipos. Trebuie să uzi plantele în mod regulat pentru a avea parte de propria cultură, așa că răbdarea este rețeta succesului, dar și cumpărarea unui distribuitor de semințe reglabil o să te ajute.
În cazul în ești la început și vrei să cultivi legume cât mai ușor de întreținut, alege cartofii. Alege semințe netratate și taie-le în bucăți, lăsându-le să se usuce peste noapte înainte de a le planta. Cartofii au nevoie de apă și soare din plin, așa că sunt foarte ușor de îngrijit.
Un răsad de ceapă cu rădăcină trebuie să fie introdus în pământ, iar apoi trebuie să aștepți 3 săptămâni pentru ca el să fie folosit ca ceapă verde. Dacă îți dorești să reușești să obții o ceapă mare, așteaptă timp de 3 sau 4 luni. Udă solul și ține ceapa într-un loc cald și uscat până când vârfurile plantei devin galbene.
Alege un soi de tomate potrivit pentru tine și plantează plantele într-un sol care poate să fie drenat ușor și să fie acid, cu un pH de până la 6,8. Asigură-te că roșiile cresc cât mai repede și aplică un îngrășământ potrivit.
Nu mulți știu că fasolea verde poate să fie plantată și lângă un perete sau un gard. Această legumă are nevoie de un sol moderat bogat și soare din plin, așa că o să ai parte de o recoltă frumoasă fără să dai mulți bani pe îngrășământ.
Aceste legume se plantează în aer liber, cu o adâncime de până la un centimetru, în timp ce temperaturile sunt scăzute. Trebuie să aștepți zece zile, apoi să plantezi din nou pentru a avea parte de o cultură continuă. Plantele au nevoie de soare, dar și de un sol slab modificat cu materie organică.
Castraveții sunt ușor de îngrijit, așa că trebuie doar să îi plantezi într-un sol umed și fertil, în timp ce se află sub razele soarelui. Ei au nevoie de un îngrășământ echilibral în momentul în care apar frunzele, iar apoi pot să fie recoltați cât se poate de repede.
Poți să plantezi ardei în interior, mai ales pentru că ei adoră căldura! Unele semințe de ardei germinează mult mai greu ca altele, așa că este important să ferești plantele de frig cât se poate de mult.